Ula je startap koji povezuje na hiljade malih trgovaca online

Bezos ulaže u jugoistočnu Aziju

NovacSvetVesti

4.10.2021 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bezos ulaže u jugoistočnu Aziju Bezos ulaže u jugoistočnu Aziju
Osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos), učestvovao je u drugom krugu finansiranja indonežanskog startapa Ula, ukupno vrednom 87 miliona dolara, što je označilo njegovo... Bezos ulaže u jugoistočnu Aziju

Osnivač Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos), učestvovao je u drugom krugu finansiranja indonežanskog startapa Ula, ukupno vrednom 87 miliona dolara, što je označilo njegovo prvo investiranje u oblasti e-trgovine na prostorima jugoistočne Azije.

Bezos Expeditions, Northstar group, AC Ventures i Citius pridružili su se investicionoj rundi koju su zajedno vodile kompanije Prosus Ventures, Tencent i B-Capital, saopšteno je iz platfome za e-trgovanje Ula. Prethodno prikupljena sredstava uključivala su 10,5 miliona dolara u junu 2020. godine i dodatnih 20 miliona dolara u januaru ove godine.

Startap koji nudi tehnološka rešenja malim trgovcima nastoji da proširi svoju bazu kako bi uključio više gradova u najveću privredu jugoistočne Azije, dok ujedno istražuje širenje u inostranstvu i razvija ponudu „kupi sada plati kasnije“, kao i izgradnju lokalne ponude logističke infrastrukture za maloprodajne lance.

Ula je imenovala Pandu Sjahrira kao savetnika. Sjahrir ima pozicije komesara na Indonezijskoj berzi, u popularnoj nacionalnoj aplikaciji za zakazivanje usluge ličnog prevoza Gojek, kao i u lokalnoj podružnici singapurske kompanije Sea Ltd., koja je vlasnik velikog Shopee-a i gejmerske kompanije Garena.

U ovom trenutku Ula nudi više od 6.000 različitih proizvoda i predstavlja oko 70.000 tradicionalnih „fizičkih“ indonežanskih radnji preko svoje mreže. 

  • iva

    4.10.2021 #1 Author

    ovo je budućnost trgovine,

    Odgovori

  • Zorica L

    5.10.2021 #2 Author

    Jos jedan “ Amazon“ pun Kineske robe, divnoo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...