Iznenadno partnerstvo sa farmaceutskom kompanijom iz Šangaja

BioNTech će proizvoditi velike količine vakcina u Kini

Vesti

10.5.2021 10:26 Autor: Marko Miladinović 0

BioNTech će proizvoditi velike količine vakcina u Kini BioNTech će proizvoditi velike količine vakcina u Kini
Nemački proizvođač vakcina protiv korona virusa BioNTech, koji je zajedno sa američkim Pfizer-om prvi proizveo preko potrebno cepivo za masovnu proizvodnju na zapadnom tržištu,... BioNTech će proizvoditi velike količine vakcina u Kini

Nemački proizvođač vakcina protiv korona virusa BioNTech, koji je zajedno sa američkim Pfizer-om prvi proizveo preko potrebno cepivo za masovnu proizvodnju na zapadnom tržištu, sada je u pregovorima sa kineskom farmaceutskom firmom Shangai Fosun Pharmaceutical, za formiranje joint venture preduzeća koje bi služilo za nastup na istočnoj hemisferi.

Kako prenosi South China Morning Post, novi poslovni subjekt zvaće se Fosun Pharma i imaće kapacitet za proizvodnju čak oko milijardu doza Covid-19 vakcine godišnje.

BioNTech daje licencu za svoj patent, a šangajski proizvođač, zauzvrat, u partnerstvo ulazi sa sopstvenim pogonom i dodatnim sredstvima od 100 miliona američkih dolara, što se istovremeno veruje da je približna vrednost patnetnog doprinosa nemačke kompanije.

Joint venture će imati sedište u Šangaju, a ondašnji mediji navode da je dogovorena saradnja na minimum 15 godina.

Dodaje se i da će Fosun Pharma najverovatnije potraživati kredite od banaka ukupne vrednosti do 150 miliona dolara, za pokretanje toliko velike proizvodnje na godišnjem nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...