Vrednost kripto tržišta procenjuje se na 2.150 milijardi dolara

Bitcoin na najvišem nivou u poslednja tri meseca, dostigao 50.000 dolara

SvetVesti

23.8.2021 09:24 Autor: Gordana Bulatović 0

Bitcoin na najvišem nivou u poslednja tri meseca, dostigao 50.000 dolara Bitcoin na najvišem nivou u poslednja tri meseca, dostigao 50.000 dolara
Najtrgovanija svetska kriptovaluta nastavila je trend oporavka, dostigavši vrednost od 50.000 dolara u nedelju uveče oko 22.40 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima sa... Bitcoin na najvišem nivou u poslednja tri meseca, dostigao 50.000 dolara

Najtrgovanija svetska kriptovaluta nastavila je trend oporavka, dostigavši vrednost od 50.000 dolara u nedelju uveče oko 22.40 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima sa najveće svetske platforme za razmenu digitalne imovine, CoinDesk.

U trenutku pisanja ove vesti, vrednost bitcoina je 50.046 dolara. To je najveća vrednost popularne kriptovalute u poslednja tri meseca, prenosi CNBC.

Ovaj digitalni token je u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 dolara, ali je u junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 dolara. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlasti, koja je dovela do prestanka rudarenja bitcoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Kretanje vrednosti bitcoina u poslednjih mesec dana/Izvor: Coinbase

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta. U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Coinbase, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 miliona dolara i da će 10 odsto svoje dobiti izdvojiti za portfelj digitalne imovine.

Takođe, kompanija za online plaćanja PayPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućila ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Ether se trgovao noćas u usponu od oko 2 procenta na 3.302,59 dolara.

Vrednost čitavog kripto tržišta je premašila 2.150 milijardi dolara, prema podacima sa portala Coinmarketcap, od čega samo tržište bitcoina vredi u ovom trenutku 941,4 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...