najava poreza na transakcije kriptovaluta u Kini i SAD donosi negativan trend

Bitcoin nastavlja posrnuće, prepolovljena mu je vrednost

SvetVesti

24.5.2021 10:02 Autor: Marko Miladinović 0

Bitcoin nastavlja posrnuće, prepolovljena mu je vrednost Bitcoin nastavlja posrnuće, prepolovljena mu je vrednost
Rasprodaja bicoina započeta polovinom prošle sedmice nastavila se i tokom vikenda, nakon što su vlasti u Kini i Sjedinjenih Američkih Država objavile da kreću... Bitcoin nastavlja posrnuće, prepolovljena mu je vrednost

Rasprodaja bicoina započeta polovinom prošle sedmice nastavila se i tokom vikenda, nakon što su vlasti u Kini i Sjedinjenih Američkih Država objavile da kreću s pooštravanjem propisa i usklađivanjem poreza za kriptovalute.

Bitcoin je pao otprilike za 16 odsto u nedelju, na 31.772,43 dolara, što je daleko ispod njegove rekordne zabeležene vrednosti od 64.8249,14 dolara iz aprila meseca.

Ipak, na početku ovonedeljnog trgovanja, bitcoin se donekle oporavio na cenovni nivo od 36.700 dolara.

Rasprodaja bitcoina predstavlja veliki zaokret u odnosu na raniji trend, kada je ova digitalna valuta snažno jačala zbog podrške među velikim američkim investicionim bankama, a na talasu interesovanja manjih ulagača za pojedine druge kriptovalute niže vrednosti, kao što su ether ili dogecoin.

Ovog meseca, međutim, sve se preokrenulo nakon niza negativnih naslova vezanih za izjave uticajnih investitora i biznismena, poput neizbežnog Ilona Maska (Elon Musk), i za odluke državnih regulatornih tela.

Ether je u nedelju zabeležio još oštriji pad, pri čemu je u jednom trenutku potonuo za čak 18 procenata na 1.922 dolara, što je za 60 odsto ispod njegove rekordne vrednosti registrovane ranije ovog meseca, od 4.382,73 dolara, izveštava MarketWatch. Dogecoin je na nivou od 29 centi, takođe za 60 odsto ispod svog najvišeg nivoa od oko 74,07 centi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...