BITKOIN POSTIŽE NOVE REKORDE U dva dana cena kriptovalute porasla za 4.000 dolara

BerzaHi-techLifestyleNovacSvetVesti

17.12.2020 08:03 Autor: Marko Miladinović 0

BITKOIN POSTIŽE NOVE REKORDE U dva dana cena kriptovalute porasla za  4.000 dolara BITKOIN POSTIŽE NOVE REKORDE U dva dana cena kriptovalute porasla za  4.000 dolara
Vrednost bitkoina je prvi put u istoriji prešla granicu od 20.000 dolara, usled rasta potražnje među institucionalnim investitorima za ovom digitalnom valutom. Prema podacima... BITKOIN POSTIŽE NOVE REKORDE U dva dana cena kriptovalute porasla za  4.000 dolara

Vrednost bitkoina je prvi put u istoriji prešla granicu od 20.000 dolara, usled rasta potražnje među institucionalnim investitorima za ovom digitalnom valutom.

Prema podacima sa najveće menjačnice digitalnog novca na svetu CoinDesk, bitkoin je pre dva dana započeo trgovanje sa nivoa od oko 19.800 američkih dolara, a u ovom trenutku vredi 23.763 dolara.

Najtrgovanija svetska kriptovaluta na svetu u poslednjem danu transakcija na berzama i menjačnicama zabeležila je rast od približno 15 procenta.

Američki portal CNBC podseća da je od početka godine bitkoin uvećao svoju vrednost za više od 200 odsto.

Najnovije ubrzavanje rasta pokrenuli su veliki investitori sa Wall Streeta, kao i tehnološke kompanije Square i MicroStartegy. Berzanski analitičari smatraju da je njihovu aktivnost pokrenuo optimizam pred najavljene nove finansijske podsticaje američkoj privredi.

Većina njih veruje da će bitkoin do Nove godine nastaviti svoj rast u do sada “neistraženoj teritoriji”, i dostizanje novih istorijskih rekorda.  

Lagani rast uspona vrednosti bitkoina započet je još pre skoro 11 meseci. U martu je došlo do kratkotrajnog pada, uzrokovanog proglašenjem pandemije.

Međutim, čak ni vanredne okolnosti nisu sprečile investitore da se okrenu najpoznatijoj kriptovaluti. Naprotiv, mnogi od njih su našli utočište u bitkoinu u kriznim vremenima, a primetan je bio rast takozvanih vaninstitucionalnih investitora, odnosno manjih ulagača iz privatnog sektora.

Ubrzani rast počeo je jesenas, a posebno nakon proglašenja rezultata na američkim predsedničkim izborima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...