RASTE NEZAPOSLENOST U EVROZONI Na italijanskom tržištu rada blagi oporavak nakon četiri meseca

EUVesti

1.9.2020 14:54 Autor: Ljiljana Begović 0

RASTE NEZAPOSLENOST U EVROZONI Na italijanskom tržištu rada blagi oporavak nakon četiri meseca RASTE NEZAPOSLENOST U EVROZONI Na italijanskom tržištu rada blagi oporavak nakon četiri meseca
Stopa zaposlenosti u Italiji u julu je porasla za 0,2 odsto, prvi put posle četiri meseca pada tokom pandemije virusa Covid-19. Rast zaposlenosti obuhvata... RASTE NEZAPOSLENOST U EVROZONI Na italijanskom tržištu rada blagi oporavak nakon četiri meseca

Stopa zaposlenosti u Italiji u julu je porasla za 0,2 odsto, prvi put posle četiri meseca pada tokom pandemije virusa Covid-19.

Rast zaposlenosti obuhvata skoro sve starosne grupe, osim kategoriju od 25 do 34 godina starosti, saopštio je italijanski Institut za statistiku (Istat).

Kako je navedeno, stopa zaposlenosti porasla je za 0,2 na ukupno 57,8 odsto. Italija je prethodno beležila kontinuirani pad zaposlenosti od marta.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

U zemljama Evrozone nezaposlenost je porasla u julu na 7,9 procenata u odnosu na 7,7 odsto iz juna, uprkos popuštanju mera za sprečavanje širenja Covid-19, saopštio je Evrostat, prenosi Tanjug.

Najviša stopa nezaposlenosti mladih je u Španiji sa 41,7 odsto, u Italiji 31,1 procenat i u Švedskoj gde iznosi 28,9 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...