BOSNA I HERCEGOVINA OSTAJE BEZ AVIOKOMPANIJE Fly Bosnia obustavila letove, nema avion, a ni posadu

BiznisRegionTurizamVesti

18.9.2020 10:51 Autor: Marija Jovanović 1

BOSNA I HERCEGOVINA OSTAJE BEZ AVIOKOMPANIJE Fly Bosnia obustavila letove, nema avion, a ni posadu BOSNA I HERCEGOVINA OSTAJE BEZ AVIOKOMPANIJE Fly Bosnia obustavila letove, nema avion, a ni posadu
Bosna i Hercegovina mogla bi ponovo da ostane bez aviokompanije nakon što je „FlyBosnia“ obustavila letove, ostala bez aviona i posade. Početkom meseca, „FlyBosnia“... BOSNA I HERCEGOVINA OSTAJE BEZ AVIOKOMPANIJE Fly Bosnia obustavila letove, nema avion, a ni posadu

Bosna i Hercegovina mogla bi ponovo da ostane bez aviokompanije nakon što je „FlyBosnia“ obustavila letove, ostala bez aviona i posade.

Početkom meseca, „FlyBosnia“ ostala je bez svog jedinog aviona – Airbus A319. Avion je iz Sarajeva prebačen do aerodroma Marana (u Arizoni). „FlyBosnia“ je već tada otpustila većinu svoje letačke posade, a ostatak je zadržan kako bi vratio avion A319 u SAD da bi bio otpisan.

Taj avion poslednji put je leteo za kompaniju „FlyBosnia“ na usluzi repatrijacije u i iz grada Kuvajta u junu. U međuvremenu, „FlyBosnia“ je iznajmila drugi avion i posadu. Reč je Airbus A320 koji je bio unajmljen od litvanskog prevoznika GetJet Airlines. No, kompanija trenutno uopšte nema redovne letove.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

“Kompanija „FlyBosnia“ trenutno ne obavlja redovne operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo“, rečeno je za “Dnevni avaz“ iz ovog aerodroma.

Osim toga, na internet stranici ove kompanije nije moguće rezervirati let za bilo koju destinaciju.

Podsetimo, kompaniju “FlyBosnia” osnovala je grupacija „Al Shiddi“ iz Saudijske Arabije, koja je vlasnica Sarajevo City Centra.

Kompanija je prvenstveno osnovana kako bi dovodila arapske turiste u BiH, ali je kasnije uspostavila i letove ka nekim evropskim destinacijama, poput Londona.

“FlyBosnia” imala je konstantnih problema sa gubicima i pre pandemije, a dodatno pogoršanje izazvalo je masovno otkazivanje letova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...