Sotheby’s ne otkriva ime kupca

Botičelijeva slika prodata za 92,2 miliona dolara

LifestyleLuksuzSvetVesti

29.1.2021 18:19 Autor: Marko Miladinović 0

Botičelijeva slika prodata za 92,2 miliona dolara Botičelijeva slika prodata za 92,2 miliona dolara
Prema zvaničnom saopštenju najpoznatije svetske aukcijske kuće Sotheby’s, jedna slika čuvenog renesansnog slikara Sandra Botičelija (Sandro Botticelli), prodata je na licitiranju u Njujorku, po... Botičelijeva slika prodata za 92,2 miliona dolara

Prema zvaničnom saopštenju najpoznatije svetske aukcijske kuće Sotheby’s, jedna slika čuvenog renesansnog slikara Sandra Botičelija (Sandro Botticelli), prodata je na licitiranju u Njujorku, po ceni od 92,2 miliona dolara, sa svim pratećim provizijama.

To je za sada rekordan iznos postignut za neko Botičelijevo delo, a smatra se jednim od najvrednijih primera renesansnog slikarstva u privatnom vlasništvu, i tek je jedno od tri dela ovog slikara u rukama fizičkih lica.

Na slici je portret mladog plemića, koji u rukama drži okrugli prikaz sveca. Nastala je 1475. Godine i prethodno je bila u vlasništvu pokojnog multimilionera Šeldona Soloua (Sheldon Solow), poznatog po ulaganju u tržište nekretnina. Solou je sliku prethodno kupio na aukciji u Londonu 1982. godine, po ceni od 810.000 tadašnjih funti.

Najskuplja renesansna slika u istoriji je “Salvator Mundi” Leonarda da Vinčija (Leonardo da Vinci), prodata 2017. godine za čak 450 miliona američkih dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...