Skočio ruski izvoz zlata u martu

Britanija najveći kupac ruskog zlata

SvetVesti

5.5.2021 14:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Britanija najveći kupac ruskog zlata Britanija najveći kupac ruskog zlata
Podaci ruske Federalne uprave carina pokazuju da je ruski izvoz zlata u martu skočio 220 odsto na 26,5 tona, u vrednosti od gotovo 1,5... Britanija najveći kupac ruskog zlata

Podaci ruske Federalne uprave carina pokazuju da je ruski izvoz zlata u martu skočio 220 odsto na 26,5 tona, u vrednosti od gotovo 1,5 milijardi dolara.

Izvoz ovog plemenitog metala je u martu bio 2,3 puta veći nego prethodnog meseca, piše Russia Today pozivajući se na carinski izveštaj, prenosi Tanjug.

Ujedinjeno Kraljevstvo je i dalje najveći kupac ruskog zlata, sa 21,1 tonom vrednom 1,2 milijarde dolara.

Iz podataka se, međutim, ne vidi da li će kupljeno zlato ostati u Velikoj Britaniji ili će biti prodato drugim zemljama, budući da je London važan svetski centar za trgovinu i skladištenje plemenitih metala.

Prema statistici, oko 1,5 tona ruskog zlata izvezeno je u Tursku i Indiju, a među kupcima „žutog“ metala iz Rusije bili su i Kazahstan, Švajcarska, Jermenija i druge zemlje.

Sveukupno, izvoz ruskog zlata u prvom kvartalu 2021. godine iznosio je 51,8 tona i vredeo je tri milijarde dolara. Što se količine tiče, to je porast od 72 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...