BRITANSKA KOMPANIJA OTVARA JOŠ JEDAN RUDNIK U SRBIJI Obnavlja se proizvodnja olova i cinka u Raškoj

InvesticijeNovacSrbijaVesti

20.10.2020 14:36 Autor: Ljiljana Begović 5

BRITANSKA KOMPANIJA OTVARA JOŠ JEDAN RUDNIK U SRBIJI Obnavlja se proizvodnja olova i cinka u Raškoj BRITANSKA KOMPANIJA OTVARA JOŠ JEDAN RUDNIK U SRBIJI Obnavlja se proizvodnja olova i cinka u Raškoj
Britanska kompanija Mineko (Mineco Limited), nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji. Otvoren je još jedan rudnik olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno... BRITANSKA KOMPANIJA OTVARA JOŠ JEDAN RUDNIK U SRBIJI Obnavlja se proizvodnja olova i cinka u Raškoj

Britanska kompanija Mineko (Mineco Limited), nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji. Otvoren je još jedan rudnik olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je iz kompanije Mineko.

Reč je o obnavljanju proizvodnje koncentrata rude obojenih metala, koju je nekada obavljao rudnik Suva Ruda u Raškoj.

Direktor Mineka Bojan Popović kaže da je nekadašnji rudnik, koji je za vreme prethodnog vlasnika bio zatvoren i zapušten, nekada zapošljavao između 250 i 350 ljudi iz Raške oblasti i predstavljao značajan faktor za ekonomski razvoj ove sredine.

Mineko trenutno, samostalno ili sa partnerima, poseduje tri aktivna rudnika obojenih metala u Srbiji, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...