Ever Given plovio bez komplikacija

Brod koji je u martu blokirao Suecki kanal ovog puta prošao bez problema

SvetVesti

21.8.2021 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brod koji je u martu blokirao Suecki kanal ovog puta prošao bez problema Brod koji je u martu blokirao Suecki kanal ovog puta prošao bez problema
Ogroman kontejnerski brod Ever Given, koji je u martu ove godine blokirao Suecki kanal remeteći globalnu trgovinu, prošao je ponovo kroz kanal, ovog puta... Brod koji je u martu blokirao Suecki kanal ovog puta prošao bez problema

Ogroman kontejnerski brod Ever Given, koji je u martu ove godine blokirao Suecki kanal remeteći globalnu trgovinu, prošao je ponovo kroz kanal, ovog puta bez problema.

Nakon što je iskrcao robu u evropske luke, brod Ever Given je na putu ka Kini bio u konvoju brodova koji su iz Sredozemnog plovili ka Crvenom moru, saopšteno je iz uprava Sueckog kanala (SCA), a prenosi Tanjug.

Nakon velike šestodnevne operacije spasavanja u kojoj je jedna osoba izgubila život, Ever Given je odblokiran, a zatim i zaplenjen na tri meseca u blizini kanala Ismailia, sve dok Egipat i vlasnik ovog kontejnerskog broda nisu postigli sporazum o nadoknadi štete.

Uslovi ugovora nisu obelodanjeni, ali se Egipat na kraju nagodio i dobio odštetu od 550 miliona dolara (397 miliona funti).

Ever Given je nakon blokade isporučio 18.300 kontejnera u Roterdam, Felikstov i Hamburg, a sada putuje u Kinu.

Tagovi
VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...