BROJ OBOLELIH U REGIONU SE SMANJUJE Statistika ipak još nije umirujuća

IzdvajamoRegionVesti

23.4.2020 11:06 Autor: Marija Jovanović 0

BROJ OBOLELIH U REGIONU SE SMANJUJE Statistika ipak još nije umirujuća BROJ OBOLELIH U REGIONU SE SMANJUJE Statistika ipak još nije umirujuća
Pandemija korona virusa i dalje odnosi živote u regionu. Iako se broj novoobolelih smanjuje, a striktne mere polako popuštaju, statistika još uvek nije umirujuća.... BROJ OBOLELIH U REGIONU SE SMANJUJE Statistika ipak još nije umirujuća

Pandemija korona virusa i dalje odnosi živote u regionu. Iako se broj novoobolelih smanjuje, a striktne mere polako popuštaju, statistika još uvek nije umirujuća.

U Republici Srpskoj registrovan je 31 novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 611, rekao je na zvaničnoj konferenciji ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

U protekla 24 časa testirano je 512 uzoraka, a od pozitivnih su 17 muškaraca i 14 žena. Među zaraženima je i sedam zdravstvenih radnika kao i šest korisnika Doma za stara lica u Kneževu, kazao je Šeranić. Od korona virusa u Republici Srpskoj do sada je preminulo ukupno 20 lica.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Federacija BiH do sada je preminulo 32 ljudi. Urađeno je ukupno 11.604 testova, dok je 168 ljudi izlečeno.

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata zabeležen je jedan slučaj infekcije korona virusom. “Od jučerašnjeg preseka stanja, pa jutros do 08:45, laboratorije Instituta završile su analizu 155 uzorka među kojima je otkrivena jedna nova infekcija novim koronavirusom”, navodi se u informaciji Instututa za javno zdravlje Crne gore. Reč je osobi sa mestom prebivališta u Plavu koja je pre 13 dana doputovala iz inostranstva i smeštena je u institucionalni karantin u Ulcinju. Od početka epidemije u Crnoj Gori ukupno je inficirano 316 osoba.

U Hrvatskoj je do sada obolelo 1.950 ljudi, dok se njih 869 oporavilo, pokazuju podaci Nacionalnog štaba civilne zaštite. U ovoj zemlji do sada je preminulo 48 osoba.

Prema poslednjim podacima, u Sloveniji je zaraženo 1.353 ljudi. Opada i broj hospitalizovanih pacijenata kao i broj onih na intenzivnoj nezi, prenosi STA. Među zaraženima, 159 su zdravstveni radnici, a 291 osoba je iz domova za negu starih.

Foto: Tanjug/AP

U Makedoniji kraći policijski čas

Policijski čas u Severnoj Makedoniji od danas je tri sata kraći i traje od 19 časova do pet sati ujutru. Tako, građani mogu slobodno da se kreću od pet sati ujutru do 19 časova uveče, dok je starijima od 67 godina omogućeno kretanje svakog dana od pet ujutru do 12 časova.

Kako bi sprečila širenje korona virusa Vlada Sevrene Makedonije donela je odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski. To je od sada obaveza građana u svim zatvorenim javnim prostorima gde ima više ljudi, kao što su marketi, banke, državne i zdravstvene ustanove i javni prevoz, prenosi agencija MIA. Na otvorenom prostoru maske su obavezne na pijacama, a zaštitnu opremu građani neće morati da nose samo u svojim dvorištima, kada voze bicikl ili se voze u automobilu sa bliskim osobama.

U ovoj zemlji do sada je zaraženo 1.259 ljudi, urađeno je 13.000 testova i izlečeno 48 pacijenata, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Severne Makedonije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...