BROJ PREVEZENIH PUTNIKA GOTOVO PREPOLOVLJEN Najveći pad zabeležen u vazdušnom saobraćaju

AnalizaIzdvajamoSrbijaU fokusuVesti

29.9.2020 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

BROJ PREVEZENIH PUTNIKA GOTOVO PREPOLOVLJEN Najveći pad zabeležen u vazdušnom saobraćaju BROJ PREVEZENIH PUTNIKA GOTOVO PREPOLOVLJEN Najveći pad zabeležen u vazdušnom saobraćaju
Broj prevezenih putnika u prvih šest meseci ove godine manji je za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički... BROJ PREVEZENIH PUTNIKA GOTOVO PREPOLOVLJEN Najveći pad zabeležen u vazdušnom saobraćaju

Broj prevezenih putnika u prvih šest meseci ove godine manji je za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju manji je za 42,1 odsto, a u međunarodnom za 56,4 odsto, u poređenju sa prvih šest meseci 2019.

U vazdušnom saobraćaju zabeležen je pad od 57,3 odsto, a i ostvareni putnički kilometri manji su za 56,6 procenata, saopštio je RZS.

Prevoz putnika u drumskom saobraćaju je manji nego u prvom polugodištu prošle godine, uz pad obima rada od 40 procenata. Manji je i u železničkom saobraćaju i to za 45,3 odsto, od čega se u unutrašnjem saobraćaju beleži pad od 44 procenata, a u međunarodnom saobraćaju čak 74,7 odsto.

Foto: Tanjug

Količina robe prevezene u prvom polugodištu ove godine u poređenju sa istim periodom prethodne godine porasla je za 1,2 odsto, dok je obim rada iskazan u tonama po pređenom kilometru manji za 2,1 procenat.

Vazdušni, rečni i železnički saobraćaj beleže pad u količini prevezene robe, dok cevovodni transport i drumski saobraćaj rast, navodi RZS.

Transport nafte cevovodima porastao je za 24,6 odsto, a prirodnog gasa je manji je za 2,9 procenata.

Čovek drži mobilni telefon
Pixabay.com

Klasične poštanske usluge u prvom polugodištu 2020. godine su opale u odnosu na isti period 2019. godine, i to kod pismonosnih pošiljki za 4,5 odsto, paketskih 35,3 procenata, a i usluge platnog prometa manje su za 23,9 odsto.

U fiksnoj telefoniji uočen je rast od 4,7 procenata, dok u mobilnoj iznosi 16,7 odsto.

Ukupan broj zaposlenih u saobraćaju veći je za 0,3 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

  • Danijela

    29.9.2020 #1 Author

    Pa da, to se i ocekivalo, nazalost.

    Odgovori

  • Mila

    29.9.2020 #2 Author

    Na zalost, prevoznici su nekako izostavljeni iz paketa pomoci drzave, a pretrpeli su gotovo jednaku stetu kao ugostitelji i turisticke agencije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...