RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska i dalje u vrhu po broju novoobolelih

RegionVesti

3.4.2020 10:11 Autor: Ljiljana Begović 0

RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska i dalje u vrhu po broju novoobolelih RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska i dalje u vrhu po broju novoobolelih
U regionu od korona virusa najviše obolelih i dalje ima Hrvatska, ali je dobra vest da je dnevni broj novoobolelih i dalje dvocifren. U Hrvatskoj... RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska i dalje u vrhu po broju novoobolelih

U regionu od korona virusa najviše obolelih i dalje ima Hrvatska, ali je dobra vest da je dnevni broj novoobolelih i dalje dvocifren.

U Hrvatskoj je novoobolelih 48 osoba, ukupno 1.011, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare i naglasio da popuštanja mera izolacije za sada neće biti i da se situacija u Hrvatskoj procenjuje svakog dana. U Istri koja je bila jedno od žarišta korona virusa u Hrvatskoj za posledna 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj novoobolelih.

U Crnoj Gori je potvrđeno još 16 slučajeva oboljevanja od korona virusa. Time je broj obolelih u Crnoj Gori došao do 160, a novih slučajeva je najviše u Podgorici, 10. Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša objasnio je da je devet obolelih povezano, dva su importovana, a za pet se još ispituje i istakao da je Crna Gora u vrhu u Evropi po testiranju po glavi stanovnika.

Još 11 slučaja zaraze korona virusom zabeležena su u BiH, tako da je ukupan broj zaraženih dostigao 551. Među zaraženima je i jedna administrativna radnica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a reč je o sekretarici koja je povezana sa inficiranom doktorkom. U BiH do sada je od korona virusa umrlo 16 pacijenata.

U Sloveniji je 897 osoba koje su obolele od korona virusa, prenosi agencija STA. U ovoj zemlji do sada je preminulo sedamnaestoro zaraženih ljudi. Od početka epidemije potpuno se oporavilo 10 pacijenata.

U Severnoj Makedoniji registrovano novih 30 slučajeva, tako da je ukupan broj 384 osobe, do sada je preminulo jedanaest osoba, dok su četiri pacijenta na respiratorima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...