NOVO ZAKLJUČAVANJE USPORAVA PRIVREDNI OPORAVAK FRANCUSKE

Bruno Le Mer: Rast francuske ekonomije biće pet odsto u ovoj godini

EUSvetVesti

5.4.2021 13:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bruno Le Mer: Rast francuske ekonomije biće pet odsto u ovoj godini Bruno Le Mer: Rast francuske ekonomije biće pet odsto u ovoj godini
Prema novoj proceni Vlade u Parizu, francuska ekonomija će u ovoj godini porasti za pet odsto, zbog toga što će novo zaključavanje u borbi... Bruno Le Mer: Rast francuske ekonomije biće pet odsto u ovoj godini

Prema novoj proceni Vlade u Parizu, francuska ekonomija će u ovoj godini porasti za pet odsto, zbog toga što će novo zaključavanje u borbi protiv pandemije korona virusa usporiti privredni rast, izjavio je za list “Le Journal Du Dimanche” ministar privrede Francuske Bruno Le Mer.

Prema prethodnoj prognozi vlade očekivao se rast francuske ekonomije od šest odsto. Le Mer je istakao da je nova procena razborita, ali je dodao da su osnove francuske ekonomije zdrave i da će moći da se ostvari snažan rast.

Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim merama, škole u Francuskoj i manje bitne prodavnice poput trgovina za prodaju odeće sada će biti zatvoreni četiri nedelje, zbog povećanog broja obolelih od virusa Covid-19 u Francuskoj.

Kako je istaknuto, barovi i restorani su zatvoreni već mesecima, a i putovanja su u zastoju.

Prema očekivanju, najnovija ograničenja nateraće oko 150.000 firmi da se privremeno zatvore, a mere pomoći u aprilu, prema očekivanju ministarstva finansija, koštaće oko 11 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...