Ministar Momirović najavio spajanje Valjeva sa auto-putem Miloš Veliki

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac do kraja godine

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

26.2.2021 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac do kraja godine Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac do kraja godine
Valjevo mora da se poveže sa auto-putem Miloš Veliki kako bi se realizovale važne investicije, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović... Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac do kraja godine

Valjevo mora da se poveže sa auto-putem Miloš Veliki kako bi se realizovale važne investicije, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izvođačima radova na deonici Iverak – Lajkovac, dodajući da će do kraja godine biti završena ta trasa.

On je napomenuo da su problem mostovi, čiju izgradnju treba ubrzati.

Foto: Tanjug

Momirović je rekao da će povezivanje Valjeva sa „Milošem Velikim“ doprineti da se realizuju u tom gradu značajne investicije.

„Velikim naporom predsednika Republike i celog njegovog kabineta velike investicije dolaze u Valjevo, ali ako mi ne budemo uspeli da Valjevo povežemo sa auto-putem Miloš Veliki, a to je ova saobraćajnica Iverak-Lajkovac, pitanje je da li će biti realizovane ne samo te, nego i druge investicije. Zaista moramo da ubrzamo radove“, rekao je Momirović tokom obilaska gradilišta buduće brze saobraćajnice.

Dodao je da je u prošlosti bilo problema sa eksproprijacijom, ali da će taj posao ubrzo biti završen.

„Činjenica je da samo na ovoj deonici postoji 1.400 parcela koje je trebalo eksproprisati, 80 odsto tog posla je završeno i mi više nemamo vremena za čekanje. U narednih sedam dana će biti završeno i ovo što nije urađeno i mislim da do kraja godine možemo da završimo ovu trasu“, ocenio je ministar Momirović.

Naveo je da su poseban problem dva mosta ukupne dužine 3.600 metara koji treba da budu izgrađeni na ovoj deonici.

„Pričali smo sa našim kineskim partnerima da moramo da nagazimo te radove da što pre završimo. Rokovi koji su ugovoreni moraju da budu ubrzani. Mi moramo da ubrzamo ovo, velike investicije dolaze i ako je već predsednik uspeo da dovede te investicije moramo ovo da završimo. Ako od nas zavisi, ne smemo da prokockamo to što imamo“, naglasio je Momirović.

Poručio je izvođačima da je vreme da se krene i sa izgradnjom mostova.

„Dajemo gas, prošao je januar, prošao je februar, sad imamo mogućnost da punom parom otvorimo radove i da zgazimo ovu trasu i otvorimo radove na mostovima“, zaključio je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je obišao gradilište jednog od mostova na deonici brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac i pozajmište kamena koji služi za nasipanje trase gde se gradi ovaj put.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...