Privredni sud Crne Gore utvrdio ko snosi troškove restruktuiranja hotelske grupacije

Budvanska rivijera isplatiće kompaniji Sveti Stefan Hoteli više od 115.000 evra

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeRegionU fokusuVesti

29.12.2021 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Budvanska rivijera isplatiće kompaniji Sveti Stefan Hoteli više od 115.000 evra Budvanska rivijera isplatiće kompaniji Sveti Stefan Hoteli više od 115.000 evra
Sudija Privrednog suda Crne Gore Radmila Perović usvojila je tužbeni zahtev kompanije Sveti Stefan Hoteli da joj hotelska grupacija Budvanska rivijera isplati 115.700 evra,... Budvanska rivijera isplatiće kompaniji Sveti Stefan Hoteli više od 115.000 evra

Sudija Privrednog suda Crne Gore Radmila Perović usvojila je tužbeni zahtev kompanije Sveti Stefan Hoteli da joj hotelska grupacija Budvanska rivijera isplati 115.700 evra, što je deo zakupnine naplaćene od Adriatic Properties za treći kvartal 2019. godine.

Bivši direktor kompanije Sveti Stefan Hoteli Miško Rađenović je tokom postupka naveo da prilikom restrukturiranja Budvanske rivijere nije bilo govora o tome ko će naplatiti taj iznos, a ni kasnijeg dogovora, zbog čega je prepušteno sudu da utvrdi kome on pripada, piše agencija Mina, pozivajući se na Pobjedu.

Restrukturiranje Budvanske rivijere rezultiralo je osnivanjem Sveti Stefan Hotela sa zadatkom praćenja realizacije i naplate po ugovora o zakupu Svetog Stefana i Miločera.

Bivša direktorka Budvanske rivijere Katarina Kažanegra pred sudom je navela da su prava iz ugovora na kompaniju  Sveti Stefan Hoteli preneta njenim osnivanjem, te da je automatski „stvorena obaveza za prihodovanje prve sledeće rente“, imajući u vidu da je zakupninu za treći kvartal ta kompanija naplatila početkom jula.

Iz Sveti Stefan Hotela tvrde da im taj iznos pripada od momenta osnivanja, pa su tražili isplatu za period od 26. avgusta do 30. septembra 2019. godine. Budvanska rivijera je bila stava da im taj novac ne pripada, jer obaveza za kvartalnu rentu dospeva 1. jula, kada kompanija Sveti Stefan Hoteli nije bila osnovana.

Dodatno, iz hotelske grupe tvrde da su za porez na nepokretnost za tu godinu platili 173.400 evra i još 50.000 evra prilikom osnivanja pomenutog preduzeća. Iz novoosnovane kompanije su to smatrali irelevantnim, navodeći da se porez utvrđuje vlasniku nepokretnosti na prvi dan godine za tu godinu, zbog čega je Budvanska rivijera i bila dužna da ga plati.

Nisu od značaja ni uplate za osnivanje, imajući u vidu da su plaćene u skladu sa odlukom Budvanske rivijere, te nemaju veze sa ovim dugom.

SVETI STEFAN HOTELI

ŽRTAVA FAŠIZMA, ZGRADA AKADEMIJA ZNANJA , III SPRAT/D6, BUDVA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
981.605,00 (2020)
Broj zaposlenih:
3 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...