BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. VIŠE OD MILIJARDU EVRA Deficit će biti pokriven suficitom iz ove godine

SrbijaVesti

11.12.2020 17:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. VIŠE OD MILIJARDU EVRA Deficit će biti pokriven suficitom iz ove godine BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. VIŠE OD MILIJARDU EVRA Deficit će biti pokriven suficitom iz ove godine
Gradsko veće Grada Beograda usvojilo je Predlog budžeta Grada Beograda za 2021. godinu, u iznosu od oko 125 milijardi dinara, odnosno 1,068 milijardi evra,... BUDŽET GRADA BEOGRADA ZA 2021. VIŠE OD MILIJARDU EVRA Deficit će biti pokriven suficitom iz ove godine

Gradsko veće Grada Beograda usvojilo je Predlog budžeta Grada Beograda za 2021. godinu, u iznosu od oko 125 milijardi dinara, odnosno 1,068 milijardi evra, izjavio je posle sednice Gradskog veća zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao da je rashodnom stranom budžeta obuhvaćeno 2.119 predloga građana od ukupno nešto više od 10 hiljada predloga koliko je upućeno gradu Beogradu tokom javne rasprave koja je održana u drugoj polovini novembra. Vesić je istakao da je prihvaćeno 2.765 predloga, ali će oni biti realizovani tokom 2022. godine. Predlozi građana koji nisu u nadležnosti Grada Beograda biće poslati nadležnim institucijama, naglasio je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Beograda
Foto: Tanjug

Procenjeni fiskalni deficit budžeta Grada Beograda iznosi oko 2,5 milijardi dinara, odnosno oko 2,52 odsto ukupnih tekućih prihoda budžeta i u potpunosti je pokriven suficitom koji se prenosi iz budžeta za ovu godinu, tako da već četvrtu godinu zaredom glavni grad nema ni dinar deficita, niti uzima kredite za tekuću likvidnost, naglasio je Vesić.

Za izdatke za otplatu kredita i kamata prema bankama u budžetu je planiran iznos od oko 35,9 miliona evra, istakao je Vesić i dodao da će na kraju naredne godine dug Grada Beograda iznositi oko 295,2 miliona evra, a da je 2013. bio oko 1,2 milijarde evra, navodi se u saopštenju.

Dinari
Foto: Printscreen youtube

Kapitalna ulaganja predviđena su u iznosu od 18,76 milijardi dinara, što iznosi 15,15 odsto budžeta i od tih sredstava finansiraće se pripremni radovi za izgradnju metroa, zatim završetak radova na Bulevaru Patrijarha Pavla, izgradnja regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, izgradnja 14 vrtića, nabavka 100 novih zglobnih autobusa, izgradnja četiri nove javne garaže i drugi projekti, istakao je Vesić.

Kako je najavljeno sednica Skupštine Grada Beograda na kojoj će se raspravljati o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu održaće se u petak, 18. decembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...