vlada srbije intervenisala dok se ne stabilizuje situacija na referentnoj berzi

Cena struje za privredu ostaje ista do 31. decembra

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

30.11.2021 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Cena struje za privredu ostaje ista do 31. decembra Cena struje za privredu ostaje ista do 31. decembra
Vlada je na sednici u utorak, u cilju sprečavanja posledica koje bi uvećana cena električne energije na berzama imala na ukupno tržište u Srbiji,... Cena struje za privredu ostaje ista do 31. decembra

Vlada je na sednici u utorak, u cilju sprečavanja posledica koje bi uvećana cena električne energije na berzama imala na ukupno tržište u Srbiji, donela Zaključak o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Elektroprivrede Srbije i kupaca struje na komercijalnom tržištu (preduzeća), kojim se svim kupcima kojima ističe ugovor 30. novembra omogućava produženje važenja tog ugovora do 31. decembra.

Na ovaj način oni bi zadržali ugovorne uslove koje su imali do sada, u prvom redu cenu električne energije, u periodu od dodatnih 30 dana, prenosi Tanjug.

Za grupu kupaca koja je sa EPS zaključila ugovore o snabdevanju električnom energijom koji stupaju na snagu 1. decembra 2021. godine, odloženom primenom omogućava se isti tretman kao i kupcima koji su obuhvaćeni prethodnom odlukom, i uz njihovu saglasnost primena će se odložiti za 1. januar 2022. godine.

Takođe, vlada je, imajući u vidu drastično poskupljenje struje na berzama u poslednjih nekoliko meseci, donela Zaključak o ceni električne energije za rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje nakon 1. decembra 2021. godine.

Ovim aktom utvrđuje se cena električne energije za preduzeća koja bi zaključila ugovore o rezervnom snabdevanju, a koja bi omogućila njihovo dalje poslovanje i stvaranje klime za očuvanje povoljnog privrednog ambijenta u Srbiji.

JP EPS BEOGRAD

BALKANSKA 13, 11000 Beograd (Stari Grad), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
2.549.655.163,03 ( 2020)
Broj zaposlenih:
24.478 ( 2020)

Utvrđena cena električne energije biće primenjivana do stabilizovanja situacije na referentnoj berzi, navedeno je u saopštenju.

Podsećanja radi, vlada je već jednom produžila staru cenu struje za preduzeća u periodu od mesec dana, to jest u novembru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...