CENA ZA SAVA CENTAR MOŽDA NIŽA ZA JOŠ 20 ODSTO Uskoro odluka o dodatnom smanjenju, najavio Vesić

NekretnineNovacSrbijaVesti

30.9.2020 12:04 Autor: Ljiljana Begović 1

CENA ZA SAVA CENTAR MOŽDA NIŽA ZA JOŠ 20 ODSTO Uskoro odluka o dodatnom smanjenju, najavio Vesić CENA ZA SAVA CENTAR MOŽDA NIŽA ZA JOŠ 20 ODSTO Uskoro odluka o dodatnom smanjenju, najavio Vesić
Posle druge neuspešne prodaje Sava centra, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će uskoro biti doneta odluka da li da se iskoristi zakonska... CENA ZA SAVA CENTAR MOŽDA NIŽA ZA JOŠ 20 ODSTO Uskoro odluka o dodatnom smanjenju, najavio Vesić

Posle druge neuspešne prodaje Sava centra, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će uskoro biti doneta odluka da li da se iskoristi zakonska mogućnost i cena za ovo novobeogradsko zdanje spusti za još 20 odsto.

To je, kako navodi, poslednji put da postoji mogućnost za eventualno spuštanje cene.

„Mi smo ograničeni zakonom. Imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cenu za po 20 odsto. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko“, rekao je Vesić.

Posle takve odluke, ako se opet niko ne javi, ne postoji mogućnost za dalje spuštanje cene, već se vraća na prvu početnu cenu i čekaće se neka bolja vremena.

Foto:wikipedia.org

Vesić je rekao da je Grad Beograd za 10 godina u Sava centar uložio 30 miliona evra. Međutim, taj kongresni centar nije u boljem stanju, jer bi za rekonstrukciju bilo potrebno najmanje 50 miliona evra.

„Nema razloga da bacamo 30 miliona evra, što je inače vrednost 15 vrtića koliko smo mogli da izgradimo za taj novac, u objekat koji ne može da taj novac vrati. Zato smo odlučili da raspišemo prodaju Sava centra uz dva uslova“, rekao je Vesić za TV Prva.

Ti uslovi se odnose na nemogućnost promene namene Sava centra i na ulaganje od najmanje 50 miliona evra.

Sava centar je nedavno na tenderu bio ponuđen za 21,9 miliona evra.

  • Goca Bg

    30.9.2020 #1 Author

    Pojavice se pravi kupac u pravo vreme..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...