Velika Britanija osmišljava način kako da se omoguće svi društveni događaji u ovoj zemlji

Covid pasoš za ulaz na stadion

EULifestyleVestiZanimljivostiZdravlje

22.3.2021 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Covid pasoš za ulaz na stadion Covid pasoš za ulaz na stadion
Britanska vlada razmatra kako da počne organizaciju masovnih događaja širom zemlje. Kako otkriva Guardian, postoji ideja da se uvede potvrda slična Covid-19 pasošu koji... Covid pasoš za ulaz na stadion

Britanska vlada razmatra kako da počne organizaciju masovnih događaja širom zemlje. Kako otkriva Guardian, postoji ideja da se uvede potvrda slična Covid-19 pasošu koji EU razmatra za putovanja. Ukoliko sve bude u redu, već sredinom juna, kako piše londonski list, povratak u novu – staru normalnost biće moguć.

Ukoliko se ideja usvoji, u Velikoj Britaniji bi ljudi sa ovakvim dokumentima mogli da posećuju sportske događaje ili koncerte. Ovi, tzv. Covid pasoši ne bi značili da bi se odustalo od obaveze svih zaštitnih mera, uključujući tu i obavezno nošenje maski.

Britanski ministar za kulturu, medije, digitalizacije i sport Oliver Dauden (Oliver Dowden) napominje da Vlada Velike Britanije još uvek nije donela konačnu odluku na ovu temu, ali da se razmatraju razne mogućnosti.

„Želimo da nađemo neko trajnije rešenje. To je teško, jer socijalna distanca otežava stvaranje profita. Veoma je teška situacija u mnogim oblastima. Recimo, za fudbalske klubove – kako tu zadržati profitabilnost, ako se insistira na održanju velike udaljenosti među posetiocima utakmica“, objasnio je Douden, povodom natpisa u Guardianu, za Sky News.

Slično rešenje, koje omogućava prisustvo raznim događajima onima koji su preležali korona virus ili su se vakcinisali, već je primenio Izrael. U ovoj zemlji postoji tzv. „zelena propusnica“ za one koji su primili drugu dozu vakcine najmanje nedelju dana ranije ili za one koji su preležali koronu. Propusnica važi šest meseci za vakcinisane, odnosno do kraja juna za one koji su bolest preležali.

„Zelena propusnica“ je zapravo generisan QR kod koji može da se preuzme putem aplikacije na mobilni telefon ili da se čuva kao štampana priznanica.

Tagovi
LIFESTYLE
  • ZORICA.S

    22.3.2021 #1 Author

    Sto znaci da ce nas uslovljavati za sve,protiv nase volje😁

    Odgovori

  • Tina

    2.5.2021 #2 Author

    Sve ovo komplikuje svakodnevni zivot

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...