prihodi pet puta veći nego 2019. godine

Crna Gora zaradila od akciza na ugalj 10,23 miliona evra

NovacRegionVesti

24.11.2021 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crna Gora zaradila od akciza na ugalj 10,23 miliona evra Crna Gora zaradila od akciza na ugalj 10,23 miliona evra
Budžet Crne Gore je od 1. januara 2019. godine, kada je uvedena akciza na ugalj, do polovine novembra ove godine, po tom osnovu prihodovao... Crna Gora zaradila od akciza na ugalj 10,23 miliona evra

Budžet Crne Gore je od 1. januara 2019. godine, kada je uvedena akciza na ugalj, do polovine novembra ove godine, po tom osnovu prihodovao 10,23 miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Uprave prihoda i carina ove države.

Odredbama Zakona o akcizama, u akcizni sistem Crne Gore uvedena je obaveza plaćanja akcize na ugalj koja se plaća po gigadžulu (GJ) toplotne vrednosti, dok je njena visina propisana akciznim kalendarom, piše agencija Mina.

Kako navode iz ministarstva i uprave, od njenog uvođenja akcize, naplata po ovom osnovu na ugalj iznosi 10,23 miliona evra, što je prema ovom zakonskom rešenju u celosti prihod budžeta Crne Gore.

U 2019. godini po osnovu akcize na ugalj prihodovana su 2,03 miliona evra, prošle godine 4,5 miliona, dok je u ovoj godini, zaključno sa 17. novembrom, prihodovano 3,7 miliona evra.

Akcize na ugalj uvela je prethodna vlada, koju je vodio Duško Marković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...