Kampanjom “Podelimo teret” udvostručen broj redovnih platiša

Crnogorska domaćinstva elektroprivredi duguju 113 miliona evra

RegionVesti

19.9.2024 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crnogorska domaćinstva elektroprivredi duguju 113 miliona evra Crnogorska domaćinstva elektroprivredi duguju 113 miliona evra
Građani Crne Gore duguju Elektroprivredi (EPCG) oko 113 miliona evra za utrošenu električnu energiju. Iz te kompanije ističu da kada je reč o Podgorici,... Crnogorska domaćinstva elektroprivredi duguju 113 miliona evra

Građani Crne Gore duguju Elektroprivredi (EPCG) oko 113 miliona evra za utrošenu električnu energiju.

Iz te kompanije ističu da kada je reč o Podgorici, raste broj domaćinstava koja redovno plaćaju račune za struju.

“EPCG kupuje struju na berzi po cenama deset puta većim od one koju isporučuju građanima”, kažu iz te kompanije, piše gradski.me.

Navode da, uprkos tome što se građani neretko žale na račune za struju, broj onih koji redovno izmiruju dugovanja raste zahvaljujući kampanjama.

“Mi smo pokretanjem kampanje „Podelimo teret“ u decembru 2013 došli do toga da od 38 odsto redovnih platiša koliko ih je bilo te godine, sada dođemo na 60 procenata. Podgorica je na nivou državnog proseka” kazao je Tomaš Damjanović, iz Sektora za korporativne komunikacije EPCG.

Iz EPCG pozivaju građane da koriste projekat Splari 5000 plus koji doprinosi smanjenju potrošnje električne energije, a kompanija obezbeđuje subvencije od 20 odsto. Vrednost projekta iznosi 70 miliona evra.

Na često pitanje građana da li će rasti cijene struje, iz EPCG odgovaraju da za sada to nije u planu. Poručuju da, ako dođe do promjene cijene, građani će biti obaviješteni 15 dana ranije.

“Mi moramo da imamo senziblitet za socio-ekonomska pitanja, tako da se uvek traži balans da se u meri mogućeg zadovolje potrebe kompanije, ali i da se ne ugrozi socio-ekonomski status stanovništva “,objašnjava Damjanović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.