Inicijativa Privredne komore Crne Gore za ukidanje člana Zakona o unutrašnjoj trgovini

Crnogorski trgovci traže da im se odobri rad nedeljom

BiznisRegionTurizamVesti

10.3.2021 16:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crnogorski trgovci traže da im se odobri rad nedeljom Crnogorski trgovci traže da im se odobri rad nedeljom
Odbor udruženja trgovine Privredne komore Crne Gore zatražio je ukidanje neradne nedelje, odnosno brisanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini. – Od resornog ministarstva... Crnogorski trgovci traže da im se odobri rad nedeljom

Odbor udruženja trgovine Privredne komore Crne Gore zatražio je ukidanje neradne nedelje, odnosno brisanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini.

– Od resornog ministarstva tražimo da se u cilju očuvanja radnih mesta, povećanja prometa, privredne aktivnosti, ekonomskog rasta, saniranja posledica ekonomske krize i pripreme turističke sezone ukine član 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i omogući rad trgovcima nedeljom – saopšteno je u informaciji objavljenoj na sajtu Privredne komore Crne Gore, u kojoj se zahteva i da se Ustavni sud izjasni o inicijativi koju su, za ocenu ustavnosti navedenog člana Zakona, podneli pre godinu i po dana.

Ukoliko ne postoji spremnost državnih organa da se član 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini ukine, trgovci su predložili kompromisno rešenje – da se omogući da 26 nedelja u godini bude radno, tokom letnje i zimske turističke sezone, oko novogodišnjih praznika i raspusta. Alternativno, potrebno je omogućiti privrednim subjektima iz sektora trgovine rad nedeljom u jednoj smeni na nivou čitave godine ili makar tokom letnje sezone.

Neophodno je, navodi se na sajtu Privredne komore Crne Gore,  hitno formirati radnu grupu koja bi formulisala konačan predlog rešenja i u direktnoj komunikaciji ga obrazložila resornom Ministarstvu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...