CROATIA AIRLINES OTKAZUJE 70 AVIOOPERACIJA Bez 300 povratnih letova do kraja septembra

BiznisRegionTurizamVesti

14.9.2020 10:56 Autor: Marija Jovanović 0

CROATIA AIRLINES OTKAZUJE 70 AVIOOPERACIJA Bez 300 povratnih letova do kraja septembra CROATIA AIRLINES OTKAZUJE 70 AVIOOPERACIJA Bez 300 povratnih letova do kraja septembra
Croatia Airlines otkazala je ukupno 70 operacija, tačnije 140 povratnih letova na međunarodnim linijama iz Zagreba, Splita i Dubrovnika u periodu od 21. do... CROATIA AIRLINES OTKAZUJE 70 AVIOOPERACIJA Bez 300 povratnih letova do kraja septembra

Croatia Airlines otkazala je ukupno 70 operacija, tačnije 140 povratnih letova na međunarodnim linijama iz Zagreba, Splita i Dubrovnika u periodu od 21. do 30. septembra.

U prvih 20 dana ovog meseca aviokompanija je otkazala ukupno 160 letova, dok će tokom septembra imati ukupno 300 otkazanih povratnih letova sa ova tri aerodroma, prenosi Croatian Aviation.

Kako se ističe u saopštenju CA, putnici u slučaju otkazivanja leta nemaju pravo na naknadu, koja je inače propisana Uredbom EU.

Tanjug/AP

Naime, u spomenutoj uredbi jasno je navedeno kako se naknada neće isplatiti ukoliko je prevoznik otkazao let zbog više sile. Upravo se globalna pandemija smatra višom silom i to je dovoljan razlog za otkazivanje leta bez isplate naknade putnicima.

U slučaju otkazanog leta aviokompanija putniku mora da ponudi dve opcije: let do krajnje destinacije sa presedanjem na nekom drugom aerodromu ili povraćaj celokupnog iznosa vrednosti karte u novcu, odnosno vaučeru.

Tagovi
EKO

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...