Moguć izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske socijalne povelje

Da li će poskupeti britanske radne vize?

BiznisSvetTurizamVesti

4.6.2021 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Da li će poskupeti britanske radne vize? Da li će poskupeti britanske radne vize?
Građani većine država Evropske unije trebalo bi da plate 55 funti (64 evra) više za radne vize u Velikoj Britaniji, kao i naknadu za... Da li će poskupeti britanske radne vize?

Građani većine država Evropske unije trebalo bi da plate 55 funti (64 evra) više za radne vize u Velikoj Britaniji, kao i naknadu za sponzorstvo stranih radnika u iznosu od 199 funti, ukoliko Velika Britanija nastavi sa planovima da se povuče iz Evropske socijalne povelje (Sporazum 27 evropskih država iz 1961. godine).

Pomenutim sporazumom odobravaju se popusti zdravstvenim, dobrotvornim i sezonskim radnicima, poput berača voća, i zbog toga ministar unutrašnjih poslova Priti Patel (Priti Patel) „razmišlja“ o ovoj odluci, piše The Times.

Pored toga, poslodavci su oslobođeni naknade od 199 funti (232 evra) koja se obično plaća kao deo sponzorisanja stranih radnika.

Potpisnice Socijalne povelje Saveta Evrope iz 1961. uglavnom su, ali ne i isključivo, države članice EU. Potpisnice koje nisu članice EU uključuju Tursku i Severnu Makedoniju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...