Stranci već rezervišu smeštaj u glavnom gradu Srbije za leto

Da li se u vreme korone isplati izdavanje stana na dan

BiznisSrbijaTurizamVesti

1.5.2021 14:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Da li se u vreme korone isplati izdavanje stana na dan Da li se u vreme korone isplati izdavanje stana na dan
Izdavanje stanova na dan u Beogradu isplativo je i u vreme pandemije, kažu u agecijama i navode da trenutno postoji velika zainteresovanost evropskih turista... Da li se u vreme korone isplati izdavanje stana na dan

Izdavanje stanova na dan u Beogradu isplativo je i u vreme pandemije, kažu u agecijama i navode da trenutno postoji velika zainteresovanost evropskih turista za Beograd od juna meseca, piše Tanjug.

Menadžer firme Bg Consulting 19 Marko Ćetković tvrdi da je i dalje isplativo izdavanje stanova na dan, ali da su opstali samo najkvalitetniji stanovi. Pandemija kovida 19 je u velikoj meri uticala na izdavanje stanova na dan, navodi Ćetković i dodaje da je pola vlasnika stanova na dan na teritoriji grada prestalo da se bave ovom delatnošću, odnosno da su, od početka pandemije do sada, na tržištu ostali stanovi koji su uspeli da se izbore svojim kvalitetom. Pojašnjava i da su to stanovi koji se izdvajaju po enterijeru, tehničkoj opremljenosti, kvalitetu usluga, ali i oni koji imaju za goste obezbeđen parking.

Zauzetost takvih stanova i u doba pandemije je do 50 odsto, ističe Ćetković i ukazuje da su cene takvih stanova za izdavanje niže od 25 do 30 odsto, u odnosu na mart 2020. godine.

Na pitanje jesu li domaći ili strani gosti bili zaintersovani za stan na dan u protekih godinu dana, kaže da su to uglavnom bili domaći gosti iz drugih gradova koji su morali da borave u Beogradu, pošto stranih turista nije bilo.

Dodaje da stan na dan trenutno iznajmljuje mali broj stranaca, ali da je primetan porast rezervacija evropskih turista za jun, jul i avgust.

Posao se, kako kaže, polako stabilizuje i to zahvaljujući vakcinaciji. Kao lokacije koje će biti najatraktivnije za izdavanje u narednom periodu, Ćetković izdvajaju strogi centar Beograda, krug „dvojke“, Novi Beograd, ali i deo ka Surčunu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...