DEMONSTRANTI ZAPALILI PARLAMENT U GVATEMALI Nezadovoljstvo zbog rezanja budžeta za zdravstvo i obrazovanje

SvetVesti

23.11.2020 18:51 Autor: Vladimir Jokanović 0

DEMONSTRANTI ZAPALILI PARLAMENT U GVATEMALI Nezadovoljstvo zbog rezanja budžeta za zdravstvo i obrazovanje DEMONSTRANTI ZAPALILI PARLAMENT U GVATEMALI Nezadovoljstvo zbog rezanja budžeta za zdravstvo i obrazovanje
Hiljade besnih demonstranata u Gvatemali zapalilo je deo zgrade parlamenta kao odgovor na odluku poslanika da usvoje predlog o rezanju budžeta za javni sektor.... DEMONSTRANTI ZAPALILI PARLAMENT U GVATEMALI Nezadovoljstvo zbog rezanja budžeta za zdravstvo i obrazovanje

Hiljade besnih demonstranata u Gvatemali zapalilo je deo zgrade parlamenta kao odgovor na odluku poslanika da usvoje predlog o rezanju budžeta za javni sektor. Planirana su smanjenja sredstava za obrazovanje i zdravstvo.

Tokom napada na parlament koji je trajao 10 minuta, i u kom je izbio požar, koji je brzo ugašen, niko nije povređen, a policija je rasterala demonstrante, prenosi BBC. Jedna od najčešće pominjanih zamerki je što je parlament izglasao smanjenje budžeta dok je zemlja bila zaokupljena posledicama dve velike oluje.

Tagovi
PROTESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...