još jedan potez za izbegavanje bankrota

Direktor kompanije Evergrande rasprodao svoju imovinu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

17.11.2021 14:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktor kompanije Evergrande rasprodao svoju imovinu Direktor kompanije Evergrande rasprodao svoju imovinu
Direktor kineske kompanije Evergrande Sju Ðajin prodao je ličnu imovinu u vrednosti od preko sedam milijardi juana (1,1 milijardi dolara) da bi pružio podršku... Direktor kompanije Evergrande rasprodao svoju imovinu

Direktor kineske kompanije Evergrande Sju Ðajin prodao je ličnu imovinu u vrednosti od preko sedam milijardi juana (1,1 milijardi dolara) da bi pružio podršku svojoj prezaduženoj kompaniji, izvestili su kineski državni mediji.

Sju je prodao nekoliko kuća u Hong Kongu, Guangdžou i Šenženu, kao i nekoliko privatnih aviona, preneo je kineski državni list „China Business News“ pozivajući se na anonimne izvore bliske ovom pitanju, prenosi Tanjug pozivajući se na CNN.

Novac, koji je Sju „upumpavao“ u Evergrande od početka jula, korišćen je za „održavanje osnovnih operacija njegovog ogromnog poslovnog carstva“, novac je korišćen za isplatu plata osoblju, isplatu kamata na neke obveznice i za isplatu gotovine koja se duguje investitorima. Novac je, takođe, otišao za završetak imovinskih projekata kompanije širom Kine.

Akcije kompanije porasle su jutros za čak 4,3 odsto u Hong Kongu, iako su do popodneva smanjile dobitke.

Od početka ove godine, deonice kompanije su pale za 80 odsto.

Evergrande je u više navrata pokušavao da rasproda aktive kako bi izbegao bankrot, jer se bori sa dužničkim obavezama od preko 300 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...