Dobar rezultat ostvarile su i velike investicione banke

Disney pogurao Wall Street do novog rekorda

BerzaNovacSvetVesti

13.7.2021 10:38 Autor: Marko Miladinović 0

Disney pogurao Wall Street do novog rekorda Disney pogurao Wall Street do novog rekorda
DIS Quotes by TradingView Industrijski indeks Njujorške berze Dow Jones dostigao je novi rekord svih vremena, predvođen rastom akcija kompanije Disney i velikih banaka... Disney pogurao Wall Street do novog rekorda

Industrijski indeks Njujorške berze Dow Jones dostigao je novi rekord svih vremena, predvođen rastom akcija kompanije Disney i velikih banaka – Goldman Sachs i JPMorgan Chase.

Na zatvaranju trgovanja u ponedeljak uveče, Dow Jones je završio neznatno ispod 35.000 bodova, odnosno s dobitkom od oko 126 indeksnih poena, ili 0,4 odsto. Ovaj indeks najlikvidnijih akcija trenutno beleži rast od preko 3,0 procenta u odnosu na maj, kada je najavljivan „uspavani“ početak letnjeg trgovanja.

Opšti indeks Njujorške berze S&P 500 je u ponedeljak porastao za oko 0,3 odsto, a tehnološki Nasdaq za 0,2 procenta, pri čemu su oba registrovala nove najveće vrednosti ikada. Od početka maja, S&P 500 i Nasdaq su ojačali za oko 5,0 odsto.

Disney je imao najuspešniju akciju u indeksnoj korpi Dow Jones u ponedeljak, s rastom od preko 4,0 procenta, zahvaljujući snažnim podacima zabeleženim na bioskopskim blagajnama i solidnim prihodima od strimovanja kompanijinog novog filma „Crna udovica“ tokom vikenda širom sveta.

Druga akcija s najboljim učinkom pomenutog indeksa pripada banci Goldman Sachs, i ona je povećala svoju vrednost za oko 2,5 odsto, pošto investitori očekuju dobre poslovne rezultate u finansijskom izveštaju za drugo tromesečje, koji bi trebalo da bude objavljen danas.

Druga investiciona banka, JPMorgan Chase, koja takođe tek treba da objavi svoje najnovije poslovne pokazatelje, registrovala je rast vrednosti od skoro 1,5 odsto.

Oba bankarska diva profitiraju od buma na berzi – predviđa se da će svaki od njih ostvariti solidan prihod od trgovine i od naknada njihovih sektora za investiciono bankarstvo, zahvaljujući snažnoj potražnji klijenata za IPO ulaganjima, kao i povećanim aktivnostima spajanja i akvizicija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...