Najveći broj radnih mesta se očekuje na području razvoja softvera, cloud tehnologija, data science i sajber bezbednosti

Do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji u Srbiji čak tri puta veći?

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

29.12.2021 16:33 Autor: Miljan Paunović 0

Do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji u Srbiji čak tri puta veći? Do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji u Srbiji čak tri puta veći?
U Srbiji bi do 2025. godine, prema prognozama, broj zaposlenih u IT industriji mogao da poraste i na 120.000 odnosno da se poveća za... Do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji u Srbiji čak tri puta veći?

U Srbiji bi do 2025. godine, prema prognozama, broj zaposlenih u IT industriji mogao da poraste i na 120.000 odnosno da se poveća za čak tri puta, saopštio je u sredu Microsoft.

„Najveći broj radnih mesta se očekuje na području razvoja softvera, cloud tehnologija, data science i sajber bezbednosti. Kroz proces digitalne transformacije sve grane industrije su postale povezane sa IT sektorom, tako da IT industriji nisu potrebni samo programeri, već i poznavaoci različitih industrija – prodaje, proizvodnje, zdravstva, bankarstva…“, rekao je direktor kompanije Microsoft u Srbiji Milan Gospić.

Potrebni su, kaže, poslovni analitičari, grafički dizajneri, projektni menadžeri, testeri i razni drugi profili.

Ta kompanija je, takođe, najavila da će nastaviti svoju besplatnu globalnu inicijativu za sticanje digitalnih znanja i veština do kraja juna 2022. godine.

Programe za sticanje znanja do sada je iskoristilo više od 30 miliona ljudi širom sveta, a više od 60.000 polaznika je iz Srbije, što je Srbiju pozicioniralo u sam vrh zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Na platformama LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab mogu se pronaći svi potrebni edukativni materijali za 10 najtraženijih poslova koji će biti aktuelni u narednim godinama.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka https://opportunity.linkedin.com/skills-for-in-demand-jobs .

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...