Ministar finansija kaže da je prisustvo DFC od velikog značaja za kredibilnost naše zemlje

Do kraja godine 400 miliona dolara američkih sredstava za srpska preduzeća

SrbijaVesti

3.8.2021 12:58 Autor: Marko Miladinović 0

Do kraja godine 400 miliona dolara američkih sredstava za srpska preduzeća Do kraja godine 400 miliona dolara američkih sredstava za srpska preduzeća
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će najverovatnije prvi deo garantne šeme Američke razvojne agencije (DFC), u vrednosti od 400 miliona dolara, biti... Do kraja godine 400 miliona dolara američkih sredstava za srpska preduzeća

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će najverovatnije prvi deo garantne šeme Američke razvojne agencije (DFC), u vrednosti od 400 miliona dolara, biti na raspolaganju našim preduzećima do kraja godine.

„Sada smo u završnim razgovorima oko velikog sporazuma koji treba da potpišemo s DFC, a odmah nakon toga sledi pojedinačno potpisivanje sa poslovnim bankama, pa očekujem da ćemo do kraja godine imati i 400 miliona dolara njihove garantne šeme na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima“, rekao je Mali za Tanjug.

Ministar finansija kaže da je dobro što je DFC prihvatio da dođe u Srbiju i što je njegovo sedište za ceo region upravo u Beogradu. Mali navodi da će 400 miliona dolara našim preduzećima biti na raspolaganju po veoma povoljnim uslovima za obrtna sredstava i likvidnost, ali i za investicije.

Na pitanje da li bi realizacija dogovorenog sporazuma sa DFC mogla biti brža, Mali je podsetio da je u Sjedinjenim Američkim Državama došlo do smene državne administracije, te da je taj proces usporio realizaciju ranije dogovorenog.

„Potvrda nove administracije je da je ona potpuno posvećena ovom programu, kako za našu zemlju, tako i za ceo region“, rekao je Mali i dodao da je realizaciju usporila i pandemija.

Mali navodi da je prisustvo DFC od velikog značaja za kredibilnost naše zemlje, ali i za rast i razvoj naših malih, srednjih i velikih preduzeća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...