DOBRA VEST ZA VOZAČE Uskoro ulazak u BiH bez zelenog kartona

BiznisRegionSrbijaTurizamVesti

5.10.2020 15:40 Autor: Marija Jovanović 6

DOBRA VEST ZA VOZAČE Uskoro ulazak u BiH bez zelenog kartona DOBRA VEST ZA VOZAČE Uskoro ulazak u BiH bez zelenog kartona
Za srpske vozače od 19. oktobra prestaje da važi obaveza posedovanja zelenog kartona prilikom ulaska motornim vozilom u Bosnu i Hercegovinu, saopštilo je Udruženje... DOBRA VEST ZA VOZAČE Uskoro ulazak u BiH bez zelenog kartona

Za srpske vozače od 19. oktobra prestaje da važi obaveza posedovanja zelenog kartona prilikom ulaska motornim vozilom u Bosnu i Hercegovinu, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Isti princip važiće i za vozila sa tablicama BiH koja ulaze u Republiku Srbiju.

Za prelazak granice, u oba smera, biće dovoljna tablica sa registarskim oznakama države u kojoj je automobil registrovan, napominje UOS.

Foto: Tanjug

Kako objašnjavaju, to znači da je BiH primljena u Multilateralni sporazum, a da je objavom u Službenom glasniku EU, Savet Evrope definisao 19. oktobar kao datum početka primene novog sistema prelaska granice motornim vozilom bez potrebe posedovanja zelenog kartona. Registarska oznaka je dovoljan dokaz da vozilo poseduje osiguravajuće pokriće.

Radom Udruženja osiguravača, Srbija je postala član Multilateralnog sporazuma od 2012. godine, čime je građanima vlasnicima ili korisnicima motornih vozila srpskih registracionih oznaka omogućeno da bez ikakve dodatne dokumantacije, troškova ili kontrola, svojim vozilima putuju u najveći deo Sistema zelene karte, koji sada broji tridest četiri zemlje.

Tagovi
BIH EKO SRBIJA
  • Tatjana

    5.10.2020 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • Danijela

    5.10.2020 #2 Author

    To je dobra vest. Svakko ce znaciti jer ce se skratiti cekanje a i izostace finansijaki deo koji se podmirivao za sam karton.

    Odgovori

  • Goca Bg

    5.10.2020 #3 Author

    Odlicno,to su trebali davno da ukinu…

    Odgovori

  • Mara

    5.10.2020 #4 Author

    Super ,odliicna vest !

    Odgovori

    • Milovan94

      6.10.2020 #5 Author

      Izuzetne informacije, pre svega za one koji češće putuju za BiH.

      Odgovori

  • Tina

    21.9.2022 #6 Author

    Olaksan je prelazak na granici

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...