DODATNA FINANSIJSKA POMOĆ OD MILION EVRA Novi Sad usvojio novi paket mera za podršku privredi

SrbijaVesti

12.8.2020 15:35 Autor: Ljiljana Begović 0

DODATNA FINANSIJSKA POMOĆ OD MILION EVRA  Novi Sad usvojio novi paket mera za podršku privredi DODATNA FINANSIJSKA POMOĆ OD MILION EVRA  Novi Sad usvojio novi paket mera za podršku privredi
Grad Novi Sad izdvojio je iz budžeta milion i stotinu hiljada evra, kao dodatni paket pomoći privrednicima. Obuhvaćeno je 5.667 pravnih lica, odnosno svaki... DODATNA FINANSIJSKA POMOĆ OD MILION EVRA  Novi Sad usvojio novi paket mera za podršku privredi

Grad Novi Sad izdvojio je iz budžeta milion i stotinu hiljada evra, kao dodatni paket pomoći privrednicima. Obuhvaćeno je 5.667 pravnih lica, odnosno svaki peti privrednik u Novom Sadu , izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

„Imali smo proletos paket mera od gotovo dva miliona evra, a sada drugi paket, koji iznosi oko dodatnih milion i stotinu hiljada evra, a kada na to dodate i ono što država daje, to je vrlo konkretna i solidna pomoć“, rekao je Vučević.

Taj novi paket mera pomoći Grada privredi od 122,5 miliona dinara podrazumeva, između ostalog, vanredne popuste od 50 odsto ugovorene vrednosti zakupa za sve zakupce kod Uprave za imovinu (nekadašnji Poslovni prostor) za avgust i septembar, s tim što će sve mere biti produžene do kraja godine, jer mora postojati i skupštinska odluka, koja će biti doneta po konstituisanju novog saziva.

Foto: Piqsels.com

Vanredni popust od 50 odsto odnosi se na zakup poslovnog prostora na Spensu, zatim isti popust za sve zakupce poslovnog prostora, odnosno zemljišta za postavljanje manjih montažnih objekata, sve rezervacije, zakupi tezgi, akontacije za Kvantašku pijacu kod JKP Tržnica.

„Oslobađa se plaćanja u visini od sto odsto vrednosti zakupa poslovnog prostora bioskopa, konkretno bioskopa Arena koji je u vlasništvu Grada, od avgusta do kraja godine. Oslobađa se zakupa od sto odsto taksi za plaćanje zakupa za letnje i zimske bašte, kioske, uređaje za kokice od oktobra do decembra“, naveo je Vučević, prenosi Tanjug.

Oslobođeni su plaćanja takse od 100 odsto takse za isticanje firme, tzv. firmarine bioskopi, hotelijerstvo, smeštaj, kao i 100 odsto turističke agencije od oktobra do kraja godine za isticanje firme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...