DOGOVOR O BREGZITU MOGUĆ Kamen spoticanja u pregovorima EU i Britanije i dalje je trgovinski sporazum

EUVesti

29.9.2020 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DOGOVOR O BREGZITU MOGUĆ Kamen spoticanja u pregovorima EU i Britanije i dalje je trgovinski sporazum DOGOVOR O BREGZITU MOGUĆ Kamen spoticanja u pregovorima EU i Britanije i dalje je trgovinski sporazum
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i dalje je uverena da je moguć sporazum nakon Bregzita, pošto su Unija i Britanija započele odlučujuću... DOGOVOR O BREGZITU MOGUĆ Kamen spoticanja u pregovorima EU i Britanije i dalje je trgovinski sporazum

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i dalje je uverena da je moguć sporazum nakon Bregzita, pošto su Unija i Britanija započele odlučujuću nedelju razgovora o novom trgovinskom sporazumu i o primeni njihovog sporazuma o razlazu.

Želimo dogovor, naporno radimo. Još sam uverena da je sporazum moguć„, rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare u Lisabonu koju je održala sa portugalskim premijerom Antoniom Kostom, prenosi Tanjug pisanje agencije Rojters.

Prethodno je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona Džejms Slak kazao da je Velika Britanija ove nedelje usredsređena na to da napreduje u zvaničnim trgovinskim pregovorima sa Evropskom unijom, dodavši da i dalje postoje neki značajni nedostaci u tom pogledu.

„Dok ulazimo u finalne faze pregovora naš fokus je na tome šta će biti potrebno za postizanje trgovinskog sporazuma i, iako su protekle dve nedelje neformalnih razgovora bile relativno pozitivne, ostaje još mnogo toga da se uradi“, rekao je Džonsonov portparol, dodavši da se stav Velike Britanije nije promenio.

Od početka ovog procesa govorimo da jednostavno želimo standardni sporazum o slobodnoj trgovini. Stav EU je manje direktan i oni dalje nas pitaju da prihvatimo odredbe koje ne odražavaju realnost našeg statusa kao nezavisne države„, naglasio je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...