DOK JE TURIZAM U REGIONU GOTOVO STAO, U NEUMU SE TRAŽI MESTO VIŠE Jedina destinacija na moru u BiH skoro popunjena

BiznisRegionTurizamVesti

25.7.2020 13:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

DOK JE TURIZAM U REGIONU GOTOVO STAO, U NEUMU SE TRAŽI MESTO VIŠE Jedina destinacija na moru u BiH skoro popunjena DOK JE TURIZAM U REGIONU GOTOVO STAO, U NEUMU SE TRAŽI MESTO VIŠE Jedina destinacija na moru u BiH skoro popunjena
Neum je proteklih mesec dana postao prava oaza i gotovo jedina moguća destinacija za letovanje za mnoge turiste iz BiH. Tamo su se uputili... DOK JE TURIZAM U REGIONU GOTOVO STAO, U NEUMU SE TRAŽI MESTO VIŠE Jedina destinacija na moru u BiH skoro popunjena

Neum je proteklih mesec dana postao prava oaza i gotovo jedina moguća destinacija za letovanje za mnoge turiste iz BiH.

Tamo su se uputili čak i oni koji godinama nisu posetili taj bosanskohercegovački gradić na moru, prenosi portal klix.ba.

Popunjenost kapacitet u Neumu iznosi 80 do 90 odsto kada je reč o smeštaju, ali i o prostoru na plaži. Ali, vikendom popunjenost kapaciteta dostigne i 100 odsto.

Foto: Priontscreen youtube

Reporter klix.ba prenosi da maske na plaži gotovo niko ne nosi, a da je tako i u kafićima, restoranima i prodavnicama. Kada je reč o rastojanju kupača, nema neke razlike u odnosu na prethodne godine.

Takođe, pada u oči da su cene nešto više nego ranije.

U Srpskoj izdato skoro 4.000 turističkih aučera

U Republici Srpskoj je, prema poslednjim podacima, izdato više od 3.800 turističkih vaučera, izjavila je ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.

Ona je navela da je predviđeno finansiranje 50.000 vaučera i da resorno ministarstvo svakodnevno dobija oko 100 novih zahteva, prenosi RTRS.

Ona očekuje da će broj zahteva za turističke vaučere rasti, posebno posle stabilizacije epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Tagovi
BIH EKO TURIZAM

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...