DRASTIČAN PAD BROJA STRANACA U ŠPANIJI Turista manje za 75 odsto

BiznisEUTurizamVesti

1.9.2020 14:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRASTIČAN PAD BROJA STRANACA U ŠPANIJI Turista manje za 75 odsto DRASTIČAN PAD BROJA STRANACA U ŠPANIJI Turista manje za 75 odsto
Broj stranih turista koji su posetili Španiju tokom jula manji je za čak 75 procenata u odnosu isti mesec 2019. godine. Pad broja turista,... DRASTIČAN PAD BROJA STRANACA U ŠPANIJI Turista manje za 75 odsto

Broj stranih turista koji su posetili Španiju tokom jula manji je za čak 75 procenata u odnosu isti mesec 2019. godine. Pad broja turista, kao posledica pandemije, rezultirao je i gubicima od desetine milijardi dolara nacionalnog prihoda u turističkom sektoru, pokazuju podaci tamošnjeg Nacionalnog instituta za statistiku.

Španija, koja je inače druga najposećenija turistička destinacija na svetu nakon Francuske, sa prosečno 80 miliona posetilaca godišnje, u julu je dočekala samo 2,5 miliona stranaca.

foto: Pixabay.com

Od početka godine zaključno sa julom, strani turisti su u Španiji potrošili 14,29 milijardi evra, što je za 73 odsto manje u odnosu na lane. Samo u julu 2019. godine stranci su u toj zemlji potrošili 52,36 milijardi evra, podseća Tanjug.

Nakon pada od 18,5 odsto u drugom tromesečju, Vlada je saopštila da očekuje rast turističkog prometa od preko 10 procenata u trećem kvartalu.

Britanci su, po brojnosti, i dalje prvi među stranim turistima, koji su posetili Španiju u periodu januar-jul. Međutim, u odnosu na isti period 2019. broj britanskih turista manji je za 77 procenata, izvestio je britanski dnevnik Gardijan.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...