DRŽAVA RAZMENJUJE MERKANTILNU ZA SEMENSKU PŠENICU Rok za prijave do 30. aprila

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

27.4.2020 13:43 Autor: Julijana Vincan 0

DRŽAVA RAZMENJUJE MERKANTILNU ZA SEMENSKU PŠENICU Rok za prijave do 30. aprila DRŽAVA RAZMENJUJE MERKANTILNU ZA SEMENSKU PŠENICU Rok za prijave do 30. aprila
Republička direkcija za robne rezerve oglasila je razmenu 10.000 tona merkantilne pšenice za 5.555 tona semenske pšenice, objavljeno je na sajtu ove direkcije. Zatražena... DRŽAVA RAZMENJUJE MERKANTILNU ZA SEMENSKU PŠENICU Rok za prijave do 30. aprila

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je razmenu 10.000 tona merkantilne pšenice za 5.555 tona semenske pšenice, objavljeno je na sajtu ove direkcije. Zatražena je ponuda semenske pšenice čija bi vrednost bila kompenzovana pšenicom iz robnih rezervi u odnosu 1,8 kilograma merkantilne za kilogram semenske.

Direkcija na ovaj način nabavlja osam sorti sertifikovanog semena prve generacije – najviše „Simonide“ 1.700 tona i „Pobede“ 1.500 tona. Semenska pšenica za razmenu mora da bude ovogodišnjeg roda, a u pogledu kvaliteta mora da odgovara odredbama Zakona o semenu. Cena se utvrđuje iz odnosa razmene.

Foto: Pixabay.com

Obaveza isporučioca je da u svom skladišnom prostoru skladišti robu u ime Direkcije do kraja godine, kao i da prilikom isporuke semenske pšenice po nalogu Direkcije vrši utovar krajnjem korisniku. Plaćanje je kompenzacijom nakon isporuke roba koje su predmet razmene. Ponude se očekuju do 30. aprila u 10 časova, dok je rok isporuke najkasnije do 20. avgusta. Prednost će imati onaj ponuđač koji nudi celokupnu količinu traženog sortimenta. Otvaranje ponuda će se obaviti 30. aprila u 10.30 časova.

U razmeni će učestvovati semenska pšenica roda 2020. godine u količini 5.555 tona, sertifikovanog semena prve generacije sledećeg sortimenta:

  • SIMONIDA             u količini od ………….   1.700  t
  • POBEDA                 u količini od ………….   1.500  t
  • ILINA                       u količini od ………….      100  t
  • ZVEZDANA             u količini od ………….      500  t
  • NS 40 S                   u količini od ………….      800  t
  • RENESANSA           u količini od …………..     655  t
  • ZEMUNSKA ROSA u količini od …………..     200  t
  • AURELIJA                u količini od …………..     100  t

Cena pšenice je, kako prenosi agrosmart.net, iznosila 22,55 din/kg sa PDV na Produktnoj berzi 24. aprila ove godine. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...