Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
akcionarima isplaćen ukupni bruto iznos od 1,52 milijardi dinara

Dunav osiguranje uplatilo trostruko veći iznos dividende u budžet Srbije

NovacOsiguranjeSrbijaVesti

8.7.2021 11:24 Autor: Miljan Paunović 1

Dunav osiguranje uplatilo trostruko veći iznos dividende u budžet Srbije Dunav osiguranje uplatilo trostruko veći iznos dividende u budžet Srbije
Prema finansijskim izveštajima za 2020. godinu, kompanija Dunav osiguranje ostvarila je neto dobit u iznosu od 3,2 milijarde dinara i 7. jula ove godine... Dunav osiguranje uplatilo trostruko veći iznos dividende u budžet Srbije

Prema finansijskim izveštajima za 2020. godinu, kompanija Dunav osiguranje ostvarila je neto dobit u iznosu od 3,2 milijarde dinara i 7. jula ove godine svojim akcionarima isplatila dividendu u ukupnom bruto iznosu od 1,52 milijarde dinara.

Trostruko veći iznos dividende u odnosu na prošlogodišnji ‒ 1,43 milijarde dinara, kompanija je uplatila u budžet Srbije kao svog najvećeg pojedinačnog akcionara.

Pravo na dividendu imaju i ostali akcionari koji su na dan 17. aprila 2021. godine bili upisani kao zakoniti imaoci akcija kompanije. Njima je ukupna dividenda u neto iznosu od 84,83 miliona dinara uplaćena preko Centralnog registra hartija od vrednosti.

Država je je u 2014. godini dokapitalizovala kompaniju sa 4,8 milijardi dinara, a promenom poslovne politike ona je ponovo postala vodeće osiguravajuće društvo na domaćem tržištu, sposobno da generiše izuzetno visoke stope povrata na uloženi kapital, kao i da svojim akcionarima isplaćuje dividende.

Počev od finansijskog izveštaja za 2015. godinu, Dunav osiguranje je u budžet Republike Srbije uplatilo ukupnu dividendu u iznosu od 3,65 milijardi dinara, saopštili su iz ove kompanije.

  • Tina

    8.7.2021 #1 Author

    Bice i veci iznos dividendi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...