PREMA TVRDNJAMA GENERALNOG DIREKTORA MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE RADA

Efekti pandemije na svet rada su kataklizmični

AnalizaU fokusuVesti

7.6.2021 18:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Efekti pandemije na svet rada su kataklizmični Efekti pandemije na svet rada su kataklizmični
 Generalni direktor Međunarodne organizacije rada (MOR) Gaj Rajder (Guy Ryder) rekao je da su efekti pandemije Kovid-19 na svet rada „kataklizmični“ i da su... Efekti pandemije na svet rada su kataklizmični

 Generalni direktor Međunarodne organizacije rada (MOR) Gaj Rajder (Guy Ryder) rekao je da su efekti pandemije Kovid-19 na svet rada „kataklizmični“ i da su mnogo gori nego posledice finansijske krize 2008. godine.

Otvarajući dvonedeljnu ministarsku konferenciju MOR, Rajder je, takođe, upozorio na neravnomeran ekonomski oporavak posle pandemije, čemu delom doprinosi nejednakost u distribuciji vakcina, prenosi Rojters.

„Uticaj je razoran, kataklizmičan. Generalno, ovo predstavlja takvu krizu sveta rada koja je četiri puta teža od one koju je pokrenula finansijska kriza 2008-2009″, rekao je on.

Ova agencija Ujedinjenih nacija je prošle nedelje saopštila da se očekuje da će ove godine najmanje 220 miliona ljudi ostati nezaposleno širom sveta i da gubitak radnih mesta izazvan pandemijom neće moći da se nadoknadi najmanje do 2023. godine.

„Budući da pojačano pratimo proces oporavka, pri čemu neke ekonomije rastu brzo, čak vrlo brzo i otvaraju sada radna mesta velikom brzinom, mislim da moramo biti svesni koliko će oporavak biti neravnomeran ako se nastavi aktuelno kretanje te krivulje“, dodao je Rader.

Tagovi
U FOKUSU
  • Zorica S.

    7.6.2021 #1 Author

    Da,realno ne moze se porediti sa 2008 god.i svet.ekonomskom krizom!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...