EKONOMIJA U CELOM SVETU NA UDARU KORONE Posledice pandemije mogle bi da utiču na dodatna ulaganja, ocenio Vučić

BiznisInfrastrukturaIzdvajamoSrbijaVesti

10.10.2020 14:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EKONOMIJA U CELOM SVETU NA UDARU KORONE Posledice pandemije mogle bi da utiču na dodatna ulaganja, ocenio Vučić EKONOMIJA U CELOM SVETU NA UDARU KORONE Posledice pandemije mogle bi da utiču na dodatna ulaganja, ocenio Vučić
Uticaj korona virusa na ekonomiju veoma je veliki, jer će pandemija trajati duže nego što se očekivalo u čitavom svetu, ocenio je predsednik Srbije... EKONOMIJA U CELOM SVETU NA UDARU KORONE Posledice pandemije mogle bi da utiču na dodatna ulaganja, ocenio Vučić

Uticaj korona virusa na ekonomiju veoma je veliki, jer će pandemija trajati duže nego što se očekivalo u čitavom svetu, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Globalne ekonomske posledice pandemije mogle bi, prema njegovim rečima, da utiču na dodatna ulaganja, ali i na realizaciju drugih projekata.

„Biće neuporedivo teže. Pandemija duže traje nego što je bilo ko u svetu mislio. Odužilo se sa vakcinama, a sve može da se reši jedino vakcinacijom“, poručio je Vućić u subotu nakon vojne vežbe „Sadejstvo 2020“ na Pešteru.

Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Međutim, država ulaže mnogo novca u izgradnju puteva, vodovoda i kanalizacije u tom kraju, Pešteru, u koji se dugo nije investiralo.

U naselju Karajukića bunari izgrađeno je 17,5 od ukupno 22 kilometra puta, kazao je predsednik Srbije, najavivši da će biti urađena i vodovodna mreža do Republike Srpske, pa sve prema Boljaru, do crnogorske granice.

Predsednik je kazao i da će država u tom kraju pomoći meštanima subvencijama za nabavku stoke, jer većinom žive od stočarstva.

Srbija gradi i put Novi Pazar – Tutin od 22 kilometara, radi se projekat Novi Pazar – Ibariće, kao i Raška – Novi Pazar, kazao je Vučić zaključivši da će izgradnja puta Požega – Ivanjica – Duga poljana – Boljare značiti da će meštanima tog kraja Beograd biti na dva sata i 10 minuta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...