POTVRĐENO ODRŽAVANJE MEĐUNARODNOG SKUPA NA KRIMU

Ekonomski forum u Jalti od 4. do 6. novembra

SvetVesti

11.5.2021 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ekonomski forum u Jalti od 4. do 6. novembra Ekonomski forum u Jalti od 4. do 6. novembra
Međunarodni ekonomski forum u Jalti (IIEF), koji će biti održan na Krimu od 4. do 6. novembra, okupiće privrednike i lidere iz desetina zemalja,... Ekonomski forum u Jalti od 4. do 6. novembra

Međunarodni ekonomski forum u Jalti (IIEF), koji će biti održan na Krimu od 4. do 6. novembra, okupiće privrednike i lidere iz desetina zemalja, najavio je stalni predstavnik Republike Krim, Georgij Muradov.

„Očekujemo da će, osim privrednika koji predstavljaju desetine zemalja, forumu prisustvovati i lideri prijateljskih zemalja. Trenutno smo u pregovorima sa tim zemljama. Pored toga, šefovi mnogih klubova prijatelja Krima iz prijateljskih država planiraju da posete ovaj događaj“, izjavio je Muradov, prenosi TASS.

Ruski predstavnik dodao je i da će krimske vlasti započeti pripreme za ovaj međunarodni događaj, kao i da se Krim razvio, posebno što se tiče turističkog i transportnog potencijala. „Planirano je da na ove aspekte obratimo posebnu pažnju na forumu, koji će zajednički organizovati vlade Krima, Baškortostana i Sevastopolja“, naveo je on.

Međunarodni ekonomski forum Jalta je godišnji poslovni događaj koji se na Krimu održava od 2015. godine. Forum je otkazan 2020. godine zbog pandemije korona virusa. U 2019. godini više od 4.500 ljudi je učestvovalo na događaju, uključujući 807 stranih delegata. Potpisana su 102 ugovora u vrednosti od 215 milijardi rubalja (2,9 milijardi dolara).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...