EKONOMSKI IZGLEDI I PREDUZETE MERE DRŽAVE, neke su od tema započetih razgovora sa MMF, saopštila NBS

SrbijaVesti

5.10.2020 16:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

EKONOMSKI IZGLEDI I PREDUZETE MERE DRŽAVE, neke su od tema započetih razgovora sa MMF, saopštila NBS EKONOMSKI IZGLEDI I PREDUZETE MERE DRŽAVE, neke su od tema započetih razgovora sa MMF, saopštila NBS
Zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su 5. oktobra plenarnim sastankom, koji je održan u video formatu, a u... EKONOMSKI IZGLEDI I PREDUZETE MERE DRŽAVE, neke su od tema započetih razgovora sa MMF, saopštila NBS

Zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su 5. oktobra plenarnim sastankom, koji je održan u video formatu, a u NBS kažu da će do 16. oktobra biti sagledana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Takođe, teme razgovora će biti i primena i efikasnost mera ekonomske politike preduzetih zbog pandemije Covid-19, a biće reči i o ekonomskim izgledima i projekcijama za naredni period. Razmotriće se i status realizacije ciljeva u okviru praćenja programa saradnje sa MMF-om, saopštila je NBS.

Delegaciju Srbije predvodi guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a misiju MMF-a predvodi Jan Kejs Martejn, dok je u razgovorima učestvovao i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima.

Narodna banka Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom nema reformskih ciljeva i nezavršenih zadataka zaključeno je posle prvog dana sastanka sa delegacijom MMF.

Do ovakvog zaključka se došlo, jer je u Srbiji obezbeđena višegodišnja stabilnost cena i finansijskog sektora, mnogo je urađeno u oblasti jačanja finansijskog sektora, i ključno je da se kontinuitet dobre politike nastavi, saopštila je NBS.

Razgovori sa misijom MMF, koji traju do 16. oktobra, vode se u okviru petog, poslednjeg polugodišnjeg razmatranja ekonomskog programa podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, podseća Tanjug.

Taj vid saradnje sa Srbijom, MMF je odobrio u julu 2018. godine na period od 30 meseci, savetodavnog je karaktera i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava.

  • Ivan

    5.10.2020 #1 Author

    Nista bez MMF a

    Odgovori

  • Nikola.Nidzo

    6.10.2020 #2 Author

    nadamo se boljim vremenima, pa da necemo morati cesto da se obracamo MMFu

    Odgovori

    • N.N.

      6.10.2020 #3 Author

      Potpuno sam saglasna sa Vasim misljenjem, moje misljenje je da se za sve obracamo mmf-u, zavisimo od njih za sve, nazalost je tako.

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...