ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE DOBIJA KONCESIJU ZA SOLARNU ELEKTRANU Ukupna vrednost investicije 51 milion evra

InvesticijeNovacRegionVesti

2.10.2020 09:58 Autor: Ljiljana Begović 1

ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE DOBIJA KONCESIJU ZA SOLARNU ELEKTRANU Ukupna vrednost investicije 51 milion evra ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE DOBIJA KONCESIJU ZA SOLARNU ELEKTRANU Ukupna vrednost investicije 51 milion evra
Vlada Republike Srpske donela je rešenje o dodeli koncesije za izgradnju i korišćenje solarne fotonaponske elektrane „Trebinje jedan“ na području Trebinja i dala saglasnost... ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE DOBIJA KONCESIJU ZA SOLARNU ELEKTRANU Ukupna vrednost investicije 51 milion evra

Vlada Republike Srpske donela je rešenje o dodeli koncesije za izgradnju i korišćenje solarne fotonaponske elektrane „Trebinje jedan“ na području Trebinja i dala saglasnost za potpisivanje ugovora o koncesiji za ovu solarnu elektranu.

Ukupna procenjena vrednost investicije za realizaciju projekta u periodu trajanja koncesije iznosi 100.750.000 KM (51 milion evra).

Koncesija je dodeljena privrednom društvu Mešoviti holding „Elektroprivreda Republike Srpske“ Matično preduzeće AD Trebinje, instalisana snaga elektrane je 72,92 megavata, a procienjena godišnja proizvodnja 108,7 givat-časova.

Foto: Pixabay.com

U saopštenju se navodi da se koncesija dodeljuje na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji. Ovaj projekat biće realizovan u periodu od 24 meseca od dana stupanja na snagu ugovora o koncesiji.

Koncesionar je dužan da, pre potpisivanja koncesionog ugovora, u budžet Republike Srpske uplati jednokratnu naknadu u iznosu od 503.750 KM.

Nakon izgradnje solarne elektrane, u budžet Republike Srpske, koncesionar će plaćati koncesionu naknadu u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom kilovat-satu električne energije, od čega će 95 odsto sredstava biti usmereno u budžet opštine Trebinje – navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske, piše Seebiz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...