kompanije eolus i hidro rein instaliraće 42 turbine u švedskoj

Energijom iz vetroparka razvijaju lokalnu ekonomiju

BiznisEkologijaInfrastrukturaSvetU fokusuVesti

30.12.2021 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Energijom iz vetroparka razvijaju lokalnu ekonomiju Energijom iz vetroparka razvijaju lokalnu ekonomiju
Švedski proizvođač energije na vetar Eolus zajedno sa norveškom kompanijom specijalizovanom za obnovljivu energiju Hidro REIN, potpisali su ugovor sa Siemens Gamesa Renevables za... Energijom iz vetroparka razvijaju lokalnu ekonomiju

Švedski proizvođač energije na vetar Eolus zajedno sa norveškom kompanijom specijalizovanom za obnovljivu energiju Hidro REIN, potpisali su ugovor sa Siemens Gamesa Renevables za projekat instaliranja 42 vetroturbine.

Turbine će se koristiti za projekat proizvodnje energije na vetar od 260 MW, na potezu Stor-Skalsjon u Švedskoj, piše Capital.com.

Projektna kompanija u vlasništvu Eolusa (51 odsto) i Hidro REIN (49 odsto) potpisala je ugovor sa Siemens Gamesa Renevables o isporuci 42 Siemens Gamesa SG 6.6-170 turbine. Očekuje se da će se puštanje u rad desiti na jesen 2023. godine.

Komentarišući sporazum, Per Vitalison, izvršni direktor Eolusa, rekao je da se raduju saradnji sa Siemens Gamesa-om kao i partnerom na projektu Hidro REIN na uspostavljanju Stor-Skalsjon-a.

„Eolus je ranije realizovao mnogo energije u ovoj oblasti i srećni smo što smo napravili još jedan korak ka doprinosu lokalnoj ekonomiji i novoj proizvodnji energije“, rekao je on.

Izvršni direktor NEME regiona Siemens Gamesa Clark MacFarlane rekao je da je Švedska bila ključna zemlja za razvoj Siemens Gamesa 5.X platforme.

„Još uvek vidimo velike mogućnosti širom Nordijskih zemalja i dalje da pomognemo našim klijentima da isporuče najkonkurentnije projektima. Blisko ćemo sarađivati sa dugogodišnjim partnerom Eolusom kako bismo im pomogli da zadovolje svoje potrebe u ovom najnovijem projektu“, istakao je on.

Cena akcija Siemens Gamesa je blago porasla (0,53 odsto) u ranom jutarnjem trgovanju na 20,94 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...