EPS DA STORNIRA KAMATE ZA FEBRUARSKI RAČUN Građani kasne sa plaćanjem zbog karantina, ističu predstavnici potrošača

SrbijaVesti

22.5.2020 15:51 Autor: Marija Jovanović 0

EPS DA STORNIRA KAMATE ZA FEBRUARSKI RAČUN Građani kasne sa plaćanjem zbog karantina, ističu predstavnici potrošača EPS DA STORNIRA KAMATE ZA FEBRUARSKI RAČUN Građani kasne sa plaćanjem zbog karantina, ističu predstavnici potrošača
Brojni potrošači ovih dana prijavljivali su Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) da im od strane Elektroprivrede Srbije (EPS) nije odobren najavljeni popust od pet... EPS DA STORNIRA KAMATE ZA FEBRUARSKI RAČUN Građani kasne sa plaćanjem zbog karantina, ističu predstavnici potrošača

Brojni potrošači ovih dana prijavljivali su Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) da im od strane Elektroprivrede Srbije (EPS) nije odobren najavljeni popust od pet odsto za penzionere, ali i da im je obračunata kamata na plaćanje računa zbog probijanja roka. Iz NOPS apeluju da ovo postupanje nije u skladu sa donetom odlukom, već upravo suprotno.

Kako objašnjavaju, na osnovu izjave v.d. direktora JP EPS od 3. aprila, koja je dostupna na zvaničnom sajtu EPS, a potom objavljena na svim nacionalnim medijima, bilo je jasno da ukoliko građani kasne sa plaćanjem računa tokom vanrednog stanja neće im se obračunavati kamate, kao i da će penzionerima biti produžen rok za plaćanje uz popust od pet odsto.

“Obrazloženje da je ista odluka doneta nakon isteka roka za plaćanje računa za februar ne stoji. Građani su kasnili sa plaćanjem računa tokom vanrednog stanja koje je proglašeno 16. marta. Rok za plaćanje februarskog računa je 28. mart. Dodatno, penzionerima, odnosno starijima od 65 godina, zabranjeno je kretanje od 18. marta uz pretnju krivičnom prijavom”, navodi se u otvorenom pismu NOPS.

Zbog toga, iz ove organizacije pozivaju nadležne da storniraju zaračunate kamate za neplaćene februarske račune za utrošenu električnu energiju, kao i da obračunaju popust od pet odsto penzionerima za isti mesec.

“Svako drugačije postupanje biće suprotno donetoj odluci, ali i Zakonu o zaštiti potrošača koji posebnu pažnju poklanja deci, bolesnima i starima“, navode u NOPS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...