EU IDE U PRAVCU FISKALNE UNIJE Plan oporavka od pandemije podrazumeva i zaduživanje, kaže Šolc

EUVesti

13.10.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EU IDE U PRAVCU FISKALNE UNIJE Plan oporavka od pandemije podrazumeva i zaduživanje, kaže Šolc EU IDE U PRAVCU FISKALNE UNIJE Plan oporavka od pandemije podrazumeva i zaduživanje, kaže Šolc
Evropska unija preduzima korake u pravcu fiskalne unije sa svojim planovima za oporavak privreda članica od pandemije korona virusa, izjavio je nemački ministar finansija... EU IDE U PRAVCU FISKALNE UNIJE Plan oporavka od pandemije podrazumeva i zaduživanje, kaže Šolc

Evropska unija preduzima korake u pravcu fiskalne unije sa svojim planovima za oporavak privreda članica od pandemije korona virusa, izjavio je nemački ministar finansija Olaf Šolc (Olaf Scholz).

Ti koraci, kako je pojasnio Šolc, podrazumevaju i zaduživanje Evropske komisije na finansijskim tržištima.

Idemo u smeru fiskalne unije, što će biti veliki korak napred u finansijskom kapacitetu i suverenitetu Evropske unije„, kazao je nemački ministar na Međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u EU u ponedeljak, prenela je agencija Rojters.

Kako bi obezbedila i sačuvala ekonomiju čitavog bloka, prevashodno od finansijskih posledica izazvanih pandemijom Covid-19, Evropska unija je uspostavila fond za oporavak, vredan 750 milijardi evra.

„Tržišta imaju poverenje u evropske politike i u razvoj evropskih ekonomija. Zato bismo trebali da nastavimo da idemo u tom pravcu“, zaključio je Šolc, čija zemlja trenutno predsedava blokom od 27 članica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...