TURISTI IZ SAD USKORO PONOVO U EVROPI

EU otvara vrata vakcinisanim Amerikancima

SvetVesti

26.4.2021 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EU otvara vrata vakcinisanim Amerikancima EU otvara vrata vakcinisanim Amerikancima
Evropska unija planira da ovog leta otvori vrata vakcinisanim američkim turistima, čime bi se okončala zabrana neprioritetnih putovanja iz većine zemalja radi sprečavanja širenja korona... EU otvara vrata vakcinisanim Amerikancima

Evropska unija planira da ovog leta otvori vrata vakcinisanim američkim turistima, čime bi se okončala zabrana neprioritetnih putovanja iz većine zemalja radi sprečavanja širenja korona virusa, preneli su američki mediji.

 „Amerikanci, koliko vidim, koriste vakcine odobrene od Evropske agencije za lekove“, izjavila je za New York Times, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen), i dodaje da će to omogućiti slobodno kretanje i putovanje u Evropsku uniju.

Iako su u Sjedinjenim Američkim Državama u upotrebi tri vakcine kompanija Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson, države članice bi i dalje mogle da zadrže stroga ograničenja koja mogu uključivati karantin.

Američki Stejt department je prošle nedelje izdao savete „Ne putujte“ za oko 80 odsto svetskih država, prenosi Bloomberg. Zvaničnici u Briselu razgovarali su o perspektivi oslanjanja na vladine sertifikate o vakcinama kako bi se omogućilo besplatno putovanje, dok  je Američka vlada saopštila da neće izdavati kovid pasoše zbog poštovanja privatnosti. Oko 42 odsto stanovništva SAD primilo je do sada najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa, a 28,5 odsto je potpuno vakcinisano.

Neke zemlje članice EU već su počele da dočekuju američke putnike, jedna od njih je i Grčka, koja dozvoljava ulazak u državu sa dokazom o vakcinaciji ili negativnim PCR testom.

  • Tina

    26.4.2021 #1 Author

    Sve je kao, nešto može, trebalo bi i sl.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...