Novi propisi u borbi protiv pranja novca

EU planira da omogući praćenje transfera bitcoina

BankeBerzaEUNovacPoreziVesti

22.7.2021 10:16 Autor: Marko Andrejić 0

EU planira da omogući praćenje transfera bitcoina EU planira da omogući praćenje transfera bitcoina
EU planira da promenama važećih zakona omogući praćenje transfera bitcoina. Predložene promene zakona primorale bi kompanije koje obavljaju transfere u bitkoinima ili drugim kriptovalutama... EU planira da omogući praćenje transfera bitcoina

EU planira da promenama važećih zakona omogući praćenje transfera bitcoina.

Predložene promene zakona primorale bi kompanije koje obavljaju transfere u bitkoinima ili drugim kriptovalutama da prikupljaju informacije o primaocu i pošiljaocu, piše Tanjug.

Korekcije propisa bi omogućile lakše praćenje transakcija u kriptovalutama i pomogle bi da se zaustavi pranje novca i finansiranje terorizma, saopšteno je iz Evropske komisije, a prenosi BBC.

Nova pravila, koja bi mogla da budu usvojena za dve godine, takođe bi onemogućila anonimne transfere kriptoimovine.

Evropska komisija se zalaže da transferi u kripto-valuti podležu istim propisima protiv pranja novca kao i obični elektronski transferi, pa je jedan od predloga da kompanije koje obavljaju transfere kriptovaluta budu u obavezi da navedu ime, adresu, datum rođenja i broj računa primaoca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...