GRAĐEVINSKI SEKTOR UKOČIO INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU U NEMAČKOJ Rast u julu svega 1,2 odsto u odnosu na jun

EUVesti

7.9.2020 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GRAĐEVINSKI SEKTOR UKOČIO INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU U NEMAČKOJ Rast u julu svega 1,2 odsto u odnosu na jun GRAĐEVINSKI SEKTOR UKOČIO INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU U NEMAČKOJ Rast u julu svega 1,2 odsto u odnosu na jun
Nemačka industrijska proizvodnja porasla je u julu znatno slabije nego u prethodna dva meseca, najavljujući težak povratak na nivo pre pandemije korona virusa, pokazao... GRAĐEVINSKI SEKTOR UKOČIO INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU U NEMAČKOJ Rast u julu svega 1,2 odsto u odnosu na jun

Nemačka industrijska proizvodnja porasla je u julu znatno slabije nego u prethodna dva meseca, najavljujući težak povratak na nivo pre pandemije korona virusa, pokazao je u ponedeljak izveštaj Ministarstva privrede.

Industrijska proizvodnja porasla je u julu za 1,2 odsto u odnosu na prethodni mesec kada je porasla 9,3 posto, saopštilo je Ministarstvo.
Dvomesečno razdoblje pada proizvodnje zbog epidemioloških mera prekinuto je u maju kada je proizvodnja porasla 7,4 odsto, prenosi Seebiz.

Kočnica rasta u julu bio je građevinski sektor, u kojem je proizvodnja opala za 4,3 odsto u odnosu na jun. Proizvođači automobila postepeno se oporavljaju od teških udaraca koje su im zadale mere zatvaranja, ali i pretkrizni pad potražnje i skupi prelaz na električna vozila, i u julu su beležili rast proizvodnje za oko sedam odsto, iako je ona još oko 15 odsto niža nego u februaru.

„Industrijska proizvodnja dostigla je nedavno 90 odsto nivoa iz poslednjeg kvartala 2019. godine, pre izbijanja pandemije“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Takođe, u saopštenju se navodi i da je poboljšano raspoloženje u preduzećima, kao i da je manje zahteva za skraćenim radnim vremenom, što je nagoveštaj da će se oporavak nastaviti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...